Æresottojuryen på Fastaval

På Fastaval bliver der hvert år uddelt en ærespris til en særlig person eller gruppe som har ydet en helt særlig indsats for Fastaval og/eller det bredere miljø omkring. Her kan du læse om æresottoen og årets jury.

DEFINITIONEN PÅ ÆRESOTTOEN 

“Fastaval kan ikke eksistere uden frivillige kræfter og folk, der passioneret arbejder for hele tiden at forny og gøre ting bedre for os alle sammen. Derfor har kongressen siden 1992 hædret de personer, som har ydet en ekstra indsat. Æresottoen er et skulderklap og cadeau til en person, gruppe eller organisation, som gennem tiden har bidraget ekstraordinært, ikke kun til Fastaval, men for miljøerne omkring de aktiviteter som definerer Fastaval. Æresottoen uddeles hvert år ved en reception i Oasen og modtageren holder en takketale ved Ottofesten søndag aften. Det er altid forrige års vinder, der er overdommer og nedsætter næste års jury. Æresotto-juryen beslutter hvem, der nomineres og vinder Ottoen, men inden Fastaval er der mulighed for at indstille den person/gruppe som du mener fortjener ekstraordinær anerkendelse.”

Årets æresottojury på Fastaval 2019

Overdommer 

Peter Lind 

Peter slog sine første rollespilsfolder i ungdomsskolen i Aarhus og blev den vej introduceret for Fastaval i de tidlige halvfemsere – men der skulle gå lidt over ti år før han kom tilbage, denne gang som arrangør. Peter har prøvet en del af Fastavals sider – Infoen, bunkeren, IT-crewet, for ikke at nævne rollespillene og brætspillene. Efter der er kommet familie til er der blevet mindre tid til arrangør-livet, så det primære fokus ligger i at overdrage viden og arrangørområder til nye hænder. Udenfor Fastaval-land arbejder Peter som webudvikler, og fritiden går som oftest også med at rode med IT-projekter.

Peter modtog æresottoen på Fastval 2018

Øvrige jurymedlemmer

Maja Toft Løvbakke

Maja er en ældre sjæl i rollespilsmiljøet med ophav i Næstved, men er forholdsvis ny til Fastaval, hvor hun deltog for første gang i 2014. Hun har hovedsageligt været Bifrost repræsentant på con’en, når hun ikke synger sjofle sange i opvasken eller gør dansegulvet usikkert i Baren. Landsforeningen Bifrost er også der hun lægger størstedelen af sine frivillige kræfter resten af året som formand for landsorganisationen. Når hun ikke er på barsel med en gylpe-drage, eller lægger sine kræfter i andre frivillige organisationer, arbejder hun som Data Manager i Novo Nordisk.

Tim Slumstrup Aunkilde

Tim har været en fast del af Fastaval siden starten af 90erne. Allerede første år kastede han sig ind i Fastavals maskineri, med henblik på at få organisationens hjul til at rulle. De første mange år var han dirtbuster, men siden hen har han iført sig et stort udvalg af områdehatte, heriblandt holdlægger, spillederansvarlig, bunker og del af cafeen, og har dermed haft berøring med alle lag af kongressen. Han har desuden skrevet en god håndfuld scenarier til Fastaval og er nok mest kendt for at få nørder til at danse under dække af sit alter ego – Raven fra Fyn, både i spil såvel som efter flere ottofester. Tim er kun gået glip af én Fastaval siden han var på sin første. En ting, der stadig går ham på.
Tim er uddannet biologisk antropolog (Nekromantiker) og arbejder til dagligt som arkæolog.

Louise Amalie Juul

Louise Amalie har spillet og arrangeret liverollespil længe, men hoppede først på Fastavalvognen i 2016. På Fastaval bruger hun det meste af sin tid med at lave tv med Pingvinstuen. Til dagligt er Louise Amalie forfatter og arbejder for Rollespilsakademiet. Louise Amalie er også en del af bestyrelsen i Netværksforeningen Gnist, der årligt arrangerer Blackbox CPH – festival for eksperimenterende rollespil.

Martin Horn Pedersen

Martin kommer fra live rollespillet, men de sidste mange år har Fastaval været det punkt, som har fyldt mest når det kommer til rollespil. Siden debutten i 2004 og fuld Fastaval siden 2006 har Martin udfyldt mange forskellige roller, den naturlig start blev live ansvarlig, siden både forfatter og andre aktivt ansvarlig inden han blev “Charles-Ansvarlig” og på den måde fik ansvar for spillleder området som løbende blev overtaget. Efter 5år med at få spilleder kabalen til at gå op gik den i 2018 videre til at være Æresotto dommer og Martin er glad for at have fået mulighed for at give erfaring videre og igen i 2019 hjælpe med at uddele den fine pris.
Når Martin ikke er på Fastaval bruger han tiden på at anmelde og skrive om musik hos metalbloggen Blastbeast.dk, være målmandstræner for en kvindefodbold hold og betale regninger med yde kundeservice.

Ann Kristine Eriksen

Ann kommer egentligt fra en live-tradition, men har siden 2011 været enormt dedikeret til Fastaval. Hun har gennem de sidste år skrevet flere scenarier og været Ottodommer. I år sidder hun med en masse af Fastavals kommunikation, især på hjemmesiden og så får man også lov til at møde hende, som Pingvinstuens nyeste medlem. Uden for Fastaval designer Ann Blackbox-rollespil og elsker et godt balscenarie, hvor hun kan få lov til at have smukke kjoler på. Hun er derudover en af hovedkræfterne bag det feministiske initiativ Piger i Panser. I den virkelige verden er Ann kunsthistoriker.

Bo Thomasen

Bo rullede sine første D20 på con’en i ‘93 og har været her lige siden (med undtagelse af et år eller to omkring årtusindeskiftet, hvor han fejlagtigt troede at livet udenfor Fastaval var mere interessant). Siden 2004 har Bo haft stor glæde af at være med i Fastavals arrangørteam på en del forskellige områder – alt fra Bunker, Info, Opstilling/nedpilning, Tryghedsvært og Brætspil. I år prøver han atter engang sammen med resten af holdet bag “Ottos Kaffekro”, at få caffe latte og brætspilleri til at gå hånd i hånd.

Når Bo ikke er på Fastaval driver han brætspilscaféen Bastard Café i København, og det han glæder sig allermest til i år, udover Fastaval, er møde sin søn der bliver født her i foråret – og han skal selvfølgelig hedde Otto.