Fastaval Junior2018-10-29T18:55:56+00:00

Fastaval Junior

Vil du være med til at lave Fastaval Junior?

Fastaval Junior foregår lørdag på Fastaval. Det er en dag, hvor børn fra 6 til 14 år kan prøve at spille rolle- og brætspil, og hvor de får et indblik i, hvorfor det er, deres voksne er så vilde med at tage til Hobro i hver eneste påskeferie. Der er et loft på 60 deltagende børn efter først-til-mølle-princippet, og det er i år femte gang, vi afholder arrangementet. Det er en superhyggelig dag, og rigtig mange børn kommer igen år efter år, og de har GLÆDET sig!

Fastaval Junior er næsten som en minifastaval. Der er to spilblokke a to timer, og vi sørger for frokost imellem. Og vi har åbne arme over for de voksne (= fyldt 18 år), der vil være med til at gøre denne dag til noget ganske særligt.

Måske har du lyst til at hjælpe med et brætspil:

Du vil få ansvaret for tre til fem børn i to timer, hvor du forklarer regler og kører brætspillet. Vi har tre aldersgrupper: 6-8 år, 9-11 år og 12-14 år. Skriv til os, hvilket spil, du kunne tænke dig at køre. Vores erfaring er, at disse vidunderlige nørdebørn generelt er bedre til brætspil, end man lige skulle tro. Vi har fx spillet Zombieside med de 6-8-årige, og de 12-14-årige havde ingen problemer med et spil som Midgaard.

Måske vil du hjælpe med rollespil:

I modsætning til brætspillene er rollespillene på Fastaval Junior specialdesignet til dagen. Det foregår dog på en ret afslappet og anarkistisk måde. Du er både forfatter og spilleder, og du skal lave et scenarie, der passer til fire børn i en af vores tre målgrupper (6-8 år, 9-11 år og 12-14 år). Til gengæld skal du ikke aflevere noget, og du behøver ikke at skrive scenariet ned på forhånd. Bare du på dagen har det materiale med, børnespillerne skal bruge, kan resten af scenariet sagtens være noter på et stykke papir eller være i din knold. Vi ved af erfaring, ungerne er glade for spil, hvor der også er noget fysisk at dimse med – vi har fx haft påklædningsdukkescenariet Paninaro på programmet.

Dit scenarie skal ret præcist ramme to timer. Du skal være parat til måske at køre scenariet to gange, for hvis der er stor søgning på dit værk, lægger vi det både i blok 1 og blok 2.

Til gengæld har vi hverken sparring eller forfatterweekender. Vi forsøger at holde ånden i Fastaval Junior meget tilbagelænet, også for de voksne.

Hvis du vil lege med, vil vi meget gerne høre fra dig og din ide senest søndag 2. december. Vi lover at vende hurtigt tilbage med svar. Fokus er på at sammensætte et bredt program til børnene, og derfor tør vi ikke love, at alle ideer kommer med.

Som voksen på Fastaval Junior får du goder, der svarer til at være spilleder.

Vi glæder os til at høre fra dig:

Maya Krone (mayakrone@gmail.com) og Mette Finderup (mette@finderup.dk)