Alex K. Uth mindeblok2020-02-10T13:04:15+02:00

Mindeblok for Alex K. Uth

Mindeblokken for Alex K. Uth spilles søndag på Fastaval fra kl. 11.00

Du tilmelder dig scenarierne i mindeblokken, når du tilmelder dig Fastaval.

Alex K. Uth var en af Fastavals grundpiller gennem mange år. Hun var en enestående drivkraft – både rollespilsmæssigt og organisatorisk. Alex var en institution, der gennem sit store engagement i Fastaval formåede at revolutionere alt fra rengøring til scenarier og det, der ligger mellem. Hun kunne smøge ærmerne op og give den los med praktisk arbejde, blandt andet som grundlægger af DirtBusters. Men berørte os samtidig med sine fantastiske fortællinger og sine smukke skrevne ord.

Alex nåede at skrive intet mindre end 13 scenarier til Fastaval. Et skatkammer af rollespil, som vi kan bruge til at mindes hende gennem. Alex’ første scenarie The Pit er fra 1990, det sidste Manden med Barnevognen er fra 2014. Hun vandt i alt 10 Ottoer og mange af hendes scenarier var skelsættende og skubbede til vores forestillinger om hvad rollespil er og kan.  

Til denne mindeblog har vi udvalgt fire af Alex Uths scenarier som viser hendes store bredde som rollespilsforfatter.

Alex døde i sommeren 2019 efter kortere tids sygdom. Og selv om hun er savnet, vil hun altid være en del af Fastaval.

Bog. Alex Uth: Mulm – det hungrende mørke

Fastavalpris 199,00 kr. Normalpris 299,00 kr.

Alex efterlod et færdigt manuskript til en bog, og den kan du købe på årets Fastaval. Du kan oven i købet købe romanen til en særlig Fastaval-pris, og derudover går de 60 kr af salget til en pulje, der skal hjælpe unge arrangører med få penge med på Fastaval 2021 – lige i Alex’ ånd.

Læs mere om ‘Mulm – det hungrende mørke’ her