På en nyligt opdaget ø, vil du og op til 3 andre spillere kæmpe om hvem, der kan bygge det mægtigste kongerige over 4 sæsoner. I henhold til de gamle traditioner, er hvert kongerige bundet til kun at angribe deres højre nabo. Da ressourcer er begrænset, vil kun det kongerige der perfekt kan balancere deres forsvar og angrebsstyrke kunne gøre krav på det nye land.

  • Varighed: 45-70 min

  • Antal spillere: 2-4

  • Sprog: Engelsk

Foromtale

I Attack Right kontrollerer hver spiller deres egen kongerige der forbereder sig på krigens år. Spillet forløber over 4 runder, og målet er at skabe det mest prestigefyldte kongerige, primært ved at angribe ens modspiller til højre og forsvare sig mod spilleren til venstre.

I løbet af en runde vil du udvide dit kongerige ved at købe nye mennesker og bygninger. Disse vil tilføje deres styrker til enten dit forsvar eller angreb alt efter hvor du placere dem i dit tableau, så vel som at forsyne dit kongerige med ressourcer og indkomst. Dit kongerige er begrænset i forhold til både ressourcer og plads, så hver spiller skal vurdere hvordan de kan maksimere synergier og få det meste ud af hvert eneste kort og mønt. Som andre spillere udvider deres kongerige og dine enheder dør af alderdom, skal du være opmærksom på det skiftende board state og tilpasse din strategi.

Kortene du kan spille, bliver drafted i starten af hver runde, ved at du vælger et kort at beholde og sende resten videre til næste spiller.

Det er derfor vigtigt at overveje både hvilke kort du gerne vil have selv, hvilke kort du har råd til, samt hvilke kort du tør sende videre til dine modspillere.

Med næsten 140 unikke kort i spillet, der synergiere på forskellige måder, vil det kræve en ny strategi hvert spil for at vinde, alt efter dit eget tableau, de andre spillere, og hvilket kort der er med i spillet i denne omgang.

Du burde spille Attack Right hvis du er fan af drafting, tableau building og reaktiv gameplay. Spillets simultane ture skaber et involveret gameplay med meget lidt ventetid, og de mange forskellige kort sikrer at hvert spil bliver unikt, med forskellige strategier du kan udforske.

Om designerne

Attack Right er designet af Jonas Rønn Bohnsen og Christian Irming Friis Buhl og er deres første spildesign. De har kendt hinanden siden 2015, hvor de mødes på Odder Højskole og bondede over at spille brætspil. De er begge utrolig glade for drafting games og tableau building, men spiller generelt ret alsidige spil

Jonas Rønn Bohnsen er lead designer på spillet. Han har siden 2016 hosted og produceret en dansk brætspilspodcast, som nu hedder ‘Fjerde spiller søges’, hvori han og hans co-hosts giver kritik og anbefalinger på brætspil. Efter at have spillet og reviewet brætspil i en del år, har han besluttet sig for at prøve at designe et spil selv.

Jonas har været på Fastaval siden 2013

Christian Irming Friis Buhl har været designer på spillet siden september 2021. Til trods for at han ikke har været særlig aktiv på brætspils-scenen, er han meget interesseret i spildesign og design generelt. Her er han især interesseret i mekanisk historiefortælling og visuelt design.

Dette års Fastaval vil være første gang Christian oplever festivalen.