Velkommen til de nordlige vidder, et sted hvor naturen stadig er uudforsket, mystisk og farlig. Da mennesket først ankom, troede de, at de fandt et uspoleret paradis fyldt med dejlige skove, søer med fisk og livgivende ferskvand der strømmer fra bjergene. Men da deres bosættelser udvidede sig, og de omkringliggende skove blev tyndere, svarede naturen igen. Store væsner kendt som Beasts opstod, og med deres hugtænder, kløer og mystiske kræfter viste de sig at være en utrolig trussel mod mennesker. For at beskytte bosættelserne tilkaldte menneskene sig specialiserede jægere, der havde til opgave at spore og dræbe dyrene, før for mange af deres pårørende omkom.

  • Varighed: 30 min pr. spiller

  • Antal spillere2-4

  • Sprog: Engelsk

  • Digital platform: Tabletop Simulator. Du skal have købt og installeret denne software før du kan spille med.

  • Alternativ platform: Tabletopia. Kontakt os under Fastaval hvis du ønsker et spil her.

Foromtale

Beast er et én-mod-mange spil, hvor én spiller tager rollen som et Beast; en kæmpe gudlignende skabning, der ønsker at udrydde de mennesker der invaderer hendes domæner. Alle andre spillere tager rollen som jægere, der samarbejder i en episk jagt for at spore og dræbe udyret.

Skjult bevægelse
Udyret bruger et sæt retningskort til at bevæge sig over skove, sumpe og huler ved hjælp af snuhed og bedrag for at skjule sit spor for jægerne. Men hver gang en jæger bevæger sig over et sted, hvor udyret tidligere har været, vises der et spor. Først når en jæger søger et sted, eller udyret selv angriber et intetanende mål, afsløres udyrets position. Hver jæger har kun en chance for at søge hver runde, hvilket gør det til en anspændt og vanskelig beslutning. Jægerne har sjældent fuld information om, hvorvidt sporet de følger indeholder udyrets faktiske placering, eller om sporet allerede er gået koldt.

Asymmetrisk kort-trækning (drafting)
Hver handling du udfører i dette spil, udføres ved at spille et kort fra din hånd (op til maksimalt to kort pr. tur). Det betyder, at hvis en spiller ønsker at søge, angribe eller flytte, skal de have et kort på hånden, der lader dem gøre det. Før hver runde deltager både jægere og Beast en kort-trækning (draft). Alle actionkort kan bruges af både Beast og jægere.

Teamwork frem for alt
For at vinde dette spil skal du enten samarbejde tæt hele vejen, hvis du spiller som en jæger, eller du skal dygtigt overmanøvrere dine modstandere, hvis du spiller som Beast. På egen hånd er en jæger aldrig stærkere end udyret. Først når jægerne kommunikerer, strategiserer og kombinerer deres handlinger, kan de nedbringe udyret før det er for sent.

Om os (designerne)

Jeg hedder Elon, og jeg er den ældste bror. Udover at lave brætspil med min bror, arbejder jeg som sygeplejerske på en skadestue. For mig er der ingen større glæde end at sætte mig ned med min bror efter en lang stresset arbejdsdag, blot for at få min røv sparket i et spil Beast. Som børn voksede vi op med at lave spil (måske fremskyndet mere af fantasi end faktiske regler og gameplay), og nu er vi i færd med at starte vores helt eget brætspilsfirma Studio Midhall.

Mit navn er Aron, og i mit ikke-monsterjagende liv er jeg lærer og håbefuld kunstner. Alt kunstværket og det grafiske design i Beast er lavet af mig, hvilket i bagklogskabens lys var en skør beslutning, for da vi startede dette projekt vidste jeg næsten intet om photoshop eller digital kunst. At det er lykkede at skabe dette udyr af et spil (no pun intended) med min bror og lære de nødvendige færdigheder til at gøre det, – er den fedeste ting nogensinde.