Designerbrætspil 20192019-02-12T23:14:55+02:00

Designerbrætspil på Fastaval 2019

Her finder du foromtalerne for årests brætspil på Fastaval.

Tenure Tournament af Jakob Givskud & Aske Severin Christiansen

En gruppe unge forskere konkurrerer om at fastansættelse på universitetet. Konkurrencen er hård, professorerne er krævende, men på overfladen skal alt virke venskabeligt. Der er altid for lidt tid, så den eneste måde at klare sine opgaver og vinde [...]

Årets brætspilsjury på Fastaval 2019

Overdommer

Morten “Muyten” Andersen

Morten startede med at spille brætspil allerede som barn men begyndte for alvor sin egen samling for lidt over 20 år siden. I de sidste år har han været en del af brætspils-design-firmaet Among Meeples der indtil videre har udgivet to spil. Han har været spil-guru på Bastard-Cafeen i København siden den startede op og har været med til at arrangere brætspils-events på blandt andet Roskilde-Festival.

På Fastaval har Morten været en af de hovedansvarlige for brætspils-cafeen i over 10 år og har selv tidligere deltaget i design-konkurrencen med Heirs og Last Stand, begge i 2013.

Yndlings-spil: Tzolk’in

Øvrige jurymedlemmer

Jeppe Christoffersen

 

Jeppe er med sine 30 år allerede erfaren i det danske brætspils-miljø. Han har være guru på Papas Papbar i Odense i to år og var i 2018 med til at arrangere Århus brætspilsfestival.

Dette bliver Jeppes fjerde Fastaval og selvom han ikke selv har været dommer tidligere har han masser af viden med fra sin forlovede Emilie der var dommer i 2018.

 

Yndlings-spil: Puerto Rico.

Henrik Krøjmand

 

Henrik har været ivrig brætspiller igennem mange og og kan lokkes til at spille de fleste genrer selvom eurogames ligger hans hjerte en anelse nærere.

Nogen vil nok kende ham fra en eller flere af de poster Henrik tidligere har bemandet på Fastaval i de sidste 10 år enten i Cafe, Bunker eller med el.

Yndlings-spil:Terraforming Mars.

Sofie Liv Støvelbæk

 

Sofie voksede op med brætspil i familien indtil de blev trætte af at tabe til hende. Heldigvis fandt hun senere venner der var lidt sværere at slå.

Sofie deltog først for alvor på Fastaval i 2016 hvor hun endte med at bruge størstedelen af sin Fastaval på “Byg et Brætspil”. Det endte med at betale sig da hun vandt konkurencen.

I 2017 blev hun nomineret i  design-konkurencen med Dværge og Diamanter og i 2018 fik hun os til at danse med spillet Move It som også blev nomineret.

Yndlings-spil:Dead of Winter.

Lars Wagner Hansen

 

Lars bor i Sorø hvor han organiserer Nordisk Spildag på biblioteket og jævnligt arrangerer brætspils-events på den lokale brætspils-cafe. Lars startede med at komme på Fastaval for over 30 år siden men stoppede igen i midten af halvfemserne da hans første datter kom til.

I mellemtiden begyndte Lars at sysle med brætspils-design og med introduktionen af brætspils-konkurencen blev interessen for Fastaval endnu engang vagt. Lars deltog i 2016 med Jumping Frog og 2017 med Pizza Delivery.

Yndlings-spil: Das Motorsports-spiel