Brætspilsdesign videndeling

Spildesignerne på Fastaval har samlet så meget viden, at det er tid til at dele den. Tre timer med oplæg, diskussioner og input fra jer der er med. En afstemning på Facebook har defineret indholdet:

Proces

Tema, mekanik, oplevelse. Et par spildesignere løfter sløret for deres designproces og hvordan de kommer fra en løs idé til en helstøbt prototype, der føles færdig. Bygger man på et skelet eller hugger man det overflødige fra? Om at fange essensen og “the core loop”.

Brætspil som et produkt

Hvad med et light party game om rationeringsmærker under krigen? Eller et strategisk euro game kombineret med dexterity og vendespil? Ikke alle kombinationer af mekanikker og temaer er lige vellykkede. Oplæg og debat om at tænke i målgrupper allerede under designprocessen.

Hurtige prototyper

I startfasen må man ikke gøre for meget ud af sine prototyper. Man risikerer at være tilbageholdende med markante ændringer, hvis det er for besværligt, tidskrævende eller dyrt. Hvilke værktøjer gør det er nemt at foretage justeringer, så spillet hurtigt kommer på bordet igen? Lyt med om software, regneark, data-merge, skæremaskiner, sleeves, klistermærker, tuscher, gratis billeder og byd ind med dine egne tips.

Oplevelsesdesign

Brætspil er både regler, mekaniker og en oplevelse. Fokus vil her være på det sidste – hvordan designer man den oplevelse, spillerne får? Fra de åbner æsken til de spiller det første spil. Hvordan spillets fysiske elementer kan være en oplevelse i sig selv. Metaspillet og den sociale interaktion rundt om bordet som også er en del af oplevelsen. Og den del af oplevelsen, som er mellem spillene – om det er at designe decks, pimpe sit spil eller noget helt tredje. Grundlæggende at huske på, at spillernes oplevelse af spillet er mere end bare spillets mekanikker og regler.

Crowdfunding i 2022

Vi dykker ned i et konkret Kickstarterprojekt og ser på, hvordan man griber det an i dag. Forberedelser, anmeldelser, marketing, funding goal, kommunikation med backers, produktion, shipping og administration. Ikke mindst en top-10 med do’s and don’ts.

Krav til deltagere: Ingen

Maximum deltagere: Ingen

Tidspunkter: Lørdag kl. 11:00-14.00

Hvor: Oasen

Pris: Gratis