Brætspilssynopser 2018

Skal du være den næste til at få  dit Fastaval brætspil nomineret til Spiel des Jahres?

Fastaval vil igen i 2018 præsentere et udvalg af nydesignede brætspil – og vi vil gerne have dit spil til at være et af dem! Lyder det som noget for dig? Så send os en synopse!

Hvad er Fastaval?

Fastaval er Danmars støreste spilkongres. Hvert år i påsken mødes 800 nørder fra mere end 10 lande til 5 dage med rollespil, brætspil og andet nørderi. Fastaval har været afholdt siden 1986 og 2018-udgaven bliver nummer 32 i rækken.

Fastaval har en stolt tradition for at udklække kreative og innovative brætspil. Magic Maze, der netop er blevet nomineret til Spiel des Jahres 2017, vandt oprindeligt Ottoen for Bedste Brætspil i 2015. Fastavals succeshistorier tæller også spil som Fog of Love, Among Nobles og det netop udkomne Midnight Madness, der alle har gået deres sejrsgang på Kickstarter.

Hvilken slags spil er vi på udkig efter?

Vores mission er at give deltagerne på Fastaval et bredt udvalg af nydesignede spil. Det er et krav at deltagende spil ikke er udgivet eller på anden måde under kontrakt.

Vi vil gerne præsentere et bred udvalg af spil i programmet. Fastavals deltagere dækker en meget bred gruppe af spilentusiaster, der kommer på Fastaval for at opleve nye spiloplevelser. Deltagerne spænder fra rollespillere med lille erfaring med brætspil til hardcore Eurogamere, til hyggespillere til miniaturespillere. Vi ville elske at se et familiespil med en forrædermekanik, et spil med en gribende historie, et kreativt partyspil, et super-innovativt eurogame, et behændighedsspil med en overraskelse – eller noget helt andet.

Vi vil især gerne se eksempler på brætspil, der ikke passer ind i skabelonen for en kommerciel udgivelse – de anderledes spiloplevelser, der måske ikke ville have et publikum udenfor Fastaval.

Hvorfor skal du lave et spil til Fastaval?

Tre grunde:

  1. Dit spil vil komme på programmet på Fastaval, hvor kongressens ca. 800 deltagere vil få lejlighed til at spille det, og det vil være med i konkurrencen om at vinde en af to Ottoer: Fastavals priser for Bedste brætspil og Bedste innovation
  2. Du vil blive en del af det levende danske spildesignmiljø
  3. Vi vil være din sparringspartner gennem processen med feedback, spiltest og råd for at hjælpe dig gøre dit spil endnu bedre

Når vi har accepteret dit spil, vil vi hjælpe dig med at planlægge designprocessen, inklusive del-deadlines frem mod den endelige deadline op mod påske. Vi vil give dig feedback på dit spil og fremdriften gennem hele forløbet, centreret omkring månedlige prototypeaftener i Århus, Odense og København, og gennem Fastavaldesignernes Facebookgruppe. Vi har et netværk af erfarne designere, der kan hjælpe dig med alt fra design, balancering, grafisk design og produktion, alt afhængigt af de behov du har i forbindelse med dit spil og proces.

Send os din synopse

Fristen for at sende os en kort præsentation af dit spil er fredag den 1. september klokken 23:59 på gamedesign@fastaval.dk

Dit synopse bør indeholde en kort beskrivelse af kernen i dit spil: Hvad er det nye? Hvad er det der begejstrer og hvilken oplevelse er det spillet skal give spillerne?

 

Fortæl os også, hvad de største udfordringer er i din designproces, og hvordan vi kan støtte dig i at addressere dem?

 

Vi skal også bruge de tekniske detaljer som for eksempel titel, antal spillere, forventet spillængde og eventuelle specielle behov for at kunne spille spillet.

 

Vi vil kraftigt opfordre dig til at komme til en af prototypeaftenerne og præsentere dit spil, inden du indsender din synopse. Prototypen kan sagtens være meget tidlig og primitiv – gå efter at få afprøvet kernen i spillets gameplay, ide og interessante valg. Hvis du ikke kan komme til en af prototypeaftenerne, vil vi meget gerne vide mere om, hvor langt du er i designet: Er der en prototype og hvilken feedback har den fået? Eventuelle billeder eller skitser af dit design vil være dejligt.

 

Hvis du har nogen spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os på gamedesign@fastaval.dk

 

Morten, Uffe og Max