Konstruér en rute med de vejtyper der passer din bil, og passér dine kontrolposter hurtigere end modstanderne kan nå deres. Lav forhindringer for de andre, når det er muligt, men læg din plan omhyggeligt, da hver en handling tæller på stopuret!

Checkpoint Rally er et tile placement racerspil for 2-4 spillere. Spillet går ud på at opfylde alle dine målsætninger på den kortest mulige tid på et bræt, der konstant ændrer sig. For at kunne vinde, skal du besøge alle kontrolposterne på dit eget kort; for at tage titlen skal du gøre det på den korteste tid. Alle handlinger i Checkpoint Rally tager tid, og stopuret holder øje med dit tidsforbrug til f.eks. at placere brikker, trække nye brikker og køre din bil. Turrækkefølgen bestemmes også af stopuret; det er altid spilleren med det laveste tidsforbrug, der tager den næste handling. Træk og placér brikker for at bygge en vej til din bil, mens du laver strategiske blokader for modspillerne. GPS-opdateringer kan hjælpe dig med at finde den brik du behøver. Hvis du ræser hurtigt nok gennem banen, kan du sejre i Checkpoint Rally!

Nøgleord: tile placement, rutebygning, racerspil

Om designeren: Arbejder til dagligt ved Alfa Laval Aalborg A/S i aftersales som sales supporter og customer claims coordinator. Han har spillet brætspil siden midt i 80’erne, hvor det var de tungere krigsspil som Squad Leader og World in Flames der blev spillet. De seneste år er det mest blevet til Star Wars X-wing Miniatures og spil som Carcassonne og Charterstone. Jesper har gennem tiden “rodet” en del med modificering af eksisterende spil og det seneste år mere med egne designs.