Ctrl Brain er et komplekst og analyse-paralyserende spil, der udforsker den mikrosekund proces der foregår i hjernen, når du beslutter dig for, hvad du skal gøre med en småkage foran dig.

  • Varighed: 120-180 min

  • Antal spillere: 3

  • Sprog: Engelsk

Foromtale

I Ctrl Brain repræsenterer spillerne hjernens forskellige beslutningsprocesser. Spillernes handlinger simulerer, hvordan hjernen prøver at komme til en konklusion om, hvad der skal ske med en småkage, der ligger på et bord. I sidste ende får vinderen lov til at beslutte hvad hvad der skal ske med småkagen.

Ctrl Brain er et area-control spil, der bruger en unik brik placerings- og stablings- mekanisme, hvor hver dobbeltsidet brik repræsenterer de neurokemiske processer i hjernen. Spillerne prøver kontinuerligt at kontrollere de brikker, der hurtigt bevæger sig rundt, og forsøger at påvirke hjernecellerne og de brikker som de indeholder, ved hjælp af glukose i form af terninger. Pas på – spil-tilstanden ændrer sig hurtigt, og intet opnås simpelt i denne hjerne-brænder af et spil.

Om designeren

Hvad er et brætspil? Hvad kan jeg formidle, kan jeg stræbe efter den progressive udvikling af os som menneskehed? Kan brætspil være et kunstværk i stedet for et pimpet produkt, der tæller dets værdi i form af lister, tilbud, penge og udgiverens ”Judge Dredd” -mentalitet? Hvad ønsker vi, og hvad er vores værdi base? Kan moral sansen sive op mellem linjerne? Kan jeg ændre verden med dette spil?

For mig som designer og kunstner er motoren i et brætspil fascinerende: en poleret brølende motor, der drejer rytmisk med brændstof fra beskeden eller opgaven med at løse spillet, hvor andre spillere er de gear, der får spillet til at dreje.

Nå, – hvis jeg hopper ned fra min høje hest af prætentiøs “mumbo-jumbo”, handler min ambition mest om at løse problemer. Kan jeg løse puslespillet om at lave et godt spil … og på samme tid gøre dig og mig ”bedre” personer?

Jeg håber, du kommer forbi og prøv dette udyr af et spil.

Benny Wallin, Gameonaut.
Contact: pellegruvan@hotmail.com