Det sker

Fastaval er en årligt tilbagevendende bræt- og rollespilskongres, der bliver afholdt hvert år i påsken. Fastaval løber derfor over 5 dage, hvor der er rig mulighed for at få spillet både en masse nyt, og de gode klassikere – samt tage del i den kreative smeltedigel af ideer til, om og for spil af enhver art.

Rollespil

Se årets Fastavalscenarier

En af de helt store ting på Fastaval er rollespillene. Hvert år har vi et felt af forfattere – erfarne som debutanter – der skriver danmarks bedste rollespil, specifikt til Fastaval.

Der er alt fra klassiske rollespil om at tæve monstre i huler, eller at overleve på en farlig rumstation – men du finder også socialrealisme, komedier, historiske scenarier, vilde eksperiementer og nærmest alt andet, du kan forestille dig.

Foto af Jacob S Nielsen

Foto af Jacob S Nielsen

Brætspil

Se årets Designerbrætspil

På Fastaval har vi rigtig meget brætspil. Hvert år bliver der designet en stak helt nye spil, der ser dagens lys for første gang når du dukker op for at prøve dem. Tidligere har vi set alt fra klassiske Worker Placement spil om smede i en Fantasy-by, over Kroket-spil oversat til brætspil og helt over til spil, hvor du skal have bind for øjnene, holde hænder med dine medspillere og styre dit rumskib gennem det ydre rum.

Foto af Bo Jørgensen

Foto af Bo Jørgensen

Vi har også en kæmpe brætspilscafé med flere hundrede af de klassiske brætspil vi alle kender, som Carcassonne og Ticket to Ride, nye spil som Eldritch Horror og Star Wars: Armada – men også nogle mere ukendte spil som Shadow Hunters eller Camp Roskilde. Med andre ord, noget for enhver smag.

Otto-priserne

Læs mere Otto-priserne

Søndag aften, når de sidste spil er blevet spillet, afholder vi uddeling af Otto-priserne. Både rollespillene og brætspillene, der er lavet til Fastaval, bliver hædret her, når der bliver uddelt gyldne gipspingviner indenfor en række kategorier som Bedste Rollespil, Mest Innovative Brætspil, Bedste Virkemiddel og mange andre.

1507360_733837043328140_7982271126983540885_o

Priserne uddeles af dommerkomiteer, som alle sammen er erfarne bræt- og rollespillere. Otto-prisen er en hyldest til det kæmpe stykke arbejde, det er at lave et godt, gennemarbejdet spil – og til den kreative smeltedigel, som Fastaval er.

Og alt det andet

Men Fastaval er så meget mere…

Photo by Simon Pettitt

Photo by Simon Pettitt

Udover spillene har vi workshops, designkonkurrencer, æresgæster fra den internationale bræt- og rollespilsscene, Café Duck Soup med lækre cocktails og specialøl, kiosken med toast og snacks nok til at fodre en hel hær, baren med fadøl til langt ud på natten – og ikke mindst, 700 af dine bedste venner!

11822349_10153643538023816_4948889716812085742_n

Vi glæder os til at se dig. Velkommen hjem. Velkommen til Fastaval.