Fastavalbrætspil 2018

Det har været ekstremt svært at udvælge brætspil til Fastaval i år. Vi fik 46 pitches og standarden har været meget høj. Vi har udvalgt 17 brætspil ud fra en række forskellige kriterier. Først og fremmest har vi sammensat et meget varieret udbud af brætspil, så der er noget for alle Fastavals deltagere. Vi har lagt vægt på ideer, vi ikke har set før – samtidig med at vi har forsøgt at vurdere, om spillet kunne blive færdigt inden Fastaval. Og endelig har vi ønsket en blanding af erfarne designere og designere, der ikke har lavet spil til Fastaval tidligere.

På Fastaval 2018 kan du se frem til at spille:

7 Days af Tina Christensen, Camilla Dalsgaard, Claes William Hart Schütt & Troels Vastrup

Et guddommeligt dice drafting spil, hvor spillerne over 7 dage først skaber verden, så dens beboere og endelig befolker verden – med terninger.


Abstract Network af Jonas Lidstrøm Isegrim

Et hjernevrider mikrospil, hvor spillerne kæmper om først at skabe deres mønster af spillets 12 særlige kort.


Antasia af Otto P Jensen

Et samarbejdsspil, der kræver sikre hænder. En håndfuld insekter trodser skovens farlige og bevægelige omgivelser.


ClockDown af Floyd Pretz

Spillerne afslører forræderne i kredsen ved at kaste en kæmpe terning efter dem.


Dungeon Contractor af Kaare Torndal Kjær

Hvem bygger den mest effektive dungeon til den krævende huleejer – inden de trælse helte dukker op og smadrer alting?


EvL af Ethan Weber

Hukommelse, observation og deduktion er ingredienserne i et spil om et ondt ritual, hvor du kun må se, trække eller spille ét kort i hver runde.


Galskab af Anders Fischer Riber

Spillerne bygger sammen en galeanstalt og udvikler nye, vanvittige, men historisk korrekte behandlingsmetoder, mens de balancerer økonomi, omdømme og dødsfald.


Gidslet af Jeppe Norsker

En mørk og dyster nordisk krimigåde krydret med obskure ritualer og menneskeofringer, som spillerne løser ved hjælp af kort, mens en smartphone holder styr på regler, hints, koder og tid.


Move it! af Sofie Støvelbæk

Kan du skubbe modstanderens dansere ud af arenaen med seje moves, holde publikum glade og forudse hvad både dine holdkammerater og modspillere har tænkt sig at gøre?


Omega Fighters 3000 af Simon & Lillian Chiassai

Et kaotisk kampspil, hvor hvert hold i fællesskab styrer et kæmpemonster. Desværre styrer de hver sin del af monstret (arme, ben etc.) og må ikke snakke sammen.


Parts pr million af Aske Christiansen

Et storpolitisk spil om den eskalerende klimakrise, hvor du både skal sikre dit lands udvikling og sammen med de andre politiske ledere gennemføre den grønne omstilling, før det er for sent.


Psyberwar af Jamie Brown

Et nutidigt Twilight Struggle, hvor Rusland og USA kæmper om magten over Europa ved hjælp af propaganda, disinformation og korruption, samtidig med at de skal sikre deres eget lands stabilitet.


Rising Sands af Daniel Skjold Pedersen & Asger Harding Granerud

Dungeon crawl, hvor du skal tænke hurtigt og koordinere under tidspres, hvis I skal undgå fælder og sammen klare monstrene.


Snekuller af Jost Hansen og Thomas Felding

Hvem når længst op ad bjerget, og hvem mister forstanden og ødelægger det hele for resten?


The Last Clans af Stefan Hansson

Klanlederne udforsker den ubarmhjertige fantasyverden, styrker deres landsbyer og forsøger at samle klanerne før vinteren og monstrene kommer.


Windjammer af Allan Kirkeby

Spillerne udforsker og koloniserer den nye verden med en lille flåde af sejlskibe, etablerer handelsruter og går i krig med de andre spillere.


Witch hunt af Kasper Christiansen og Kåre Werner Storgaard

Afslører heksejægeren heksen, før hun finder ingredienserne og færdiggør ritualet? Et asymmetrisk kortspil.