Artemis: All good things…

Kaptajnens log, stjernedato 42133.7 [sidste optagelse]

 

Man lærer et fast udtryk i Stjerneflåden;

Betro din besætning med dit liv, og de vil betro dig med deres I dag, på vores mørkeste dag, lyder det mere håndgribeligt end nogensinde. Vi har været i krig længere end de fleste kan huske. En livstids i kold krig – fred ved magt. Det hele ændrede sig drastisk for nogle år siden.. Nu bruger fjenden propaganda og misinformationskampagner til at konvertere folk til deres sag; Vi står over for den totale ødelæggelse af De Forenede Planeters Føderation!

Hvem som helst kunne være en terrorist – hvert eneste skip kunne være ude på at dræbe os!

Og selv nu, kan vi ikke bryde vore moralske principper; angribe i vrede, eller med onde intentioner – ellers er vi ikke bedre end dem. Vi må beskytte Føderationen, der er det evige symbol på vores hårdt vundne friheder.

I dag betror jeg min besætning med mit liv, som også de betror mig med deres. På denne dag, og til vores sidste dag.

 

Senere samme dag, på broen

“FULDT KAMPBEREDSKAB”, råber kaptajnen med retfærdig overbevisning. Han prøver ihærdigt at virke selvsikker og rolig, men du har kendt ham længe nok til at se de subtile tegn på bekymring og usikkerhed.

Din pegefinger svæver nervøst over den røde knap, mens du afventer næste ordre. Dit våbensystem er låst på USS Gallant, det sidste skib af sin slags. Den blinkende alarm på din konsol viser at deres våben også er låst på jer. To af Føderationens skibe, på kanten af åben ildkamp! Det er utænkeligt, men det de gjorde var utilgiveligt! De handler ikke med ære og integritet – de må være blevet korrumperede. Hvad kunne ellers bringe dem til at gøre dette?

I dette ubeskrivelige kaos, møder dit blik for en kort stund kaptajnens. Uden et ord deler i spørgsmålet som I begge er bange for at sætte ord på; “Tager vi fejl?”

 

Fakta

Spiltid: 2 timer

Antal spillere: 6 pr. hold

Nøgleord: Rumskib, simulation, samarbejde, sci-fi action, indlevelse.

Spillertype: Du bliver en del af et hold på 6 personer, hvor I hver har et specifikt ansvarsområde. Jeres evner inden for samarbejde og kommunikation vil blive afprøvet til det yderste.

Sprog: Missionen til Beyond Space Simulator er skrevet på engelsk, men selve samarbejdet kan foregå på ethvert sprog deltagerne er enige om. Det indledende slideshow er tilgængelig på både dansk og engelsk.

 

Om forfatterne: Det er fjerde (og sidste) år at Christian Iversen, Erik Warming og Troels Rohde Hansen kører en særligt tilpasset og forbedret udgave af Artemis Spaceship Bridge Simulator. Når de ikke flyver rumskibe på Fastaval, flyver de rumskibe i deres firma!