af Bastian Borup

Du får dit eget unikke deck, en håndfuld insekter med særlige evner. Det er som de gode gamle bilkort: Vælg om I konkurrerer i styrke, størrelse eller hurtighed og se så udfaldet med det samme. Hav din kuglepen klar, for efter hver kamp tager kombattanterne skade eller opgraderer deres stats. Men bliv ikke for tæt knyttet til din enorme næsehornsbille, din dødbringende tarantel eller din lynhurtige sølvfisk – for I kæmper både om point i den større turnering og om et kort fra den andens deck.

Foromtale

  • Tid: 10 min
  • Spillere: 2
  • Sprog: Engelsk

Mød op til én af spilblokkene eller spørg efter mig for at få din egen konvolut med et unikt deck, med én type insekter og ét særligt sæt evner. 50 unikke sæt (eller flere sæt hvis interessen er overvældende allerede ved tilmeldingen). Du kæmper mod én modstander ad gangen, korte dueller, først til 5 point. Spil i turneringsblokkene, eller mens du venter på din toast. Hvor som helst. Og hold øje med turneringsvæggen, søndag annonceres vinderen.

Du har én art i dit deck ved Fastavals begyndelse. Kortenes effekter er fordelt af en tilfældighedsgenerator som i Keyforge – så vær klar til held, galskab og dyb uretfærdighed. Eller stjæl modstanderens kort som i de allerførste versioner af Magic (Ante). Eller læn dig tilbage og stol på spillets catchup mechanics i form af handikapregler og opgraderinger skrevet direkte på dine kort. Enhver duel gør dit deck stærkere, større, hurtigere, uanset resultatet. Men lad ikke dine insekter tage ikke så meget skade, at de må sige FARVEL/RITCH/SPLAT.

Spillet er simpelt:

  1. Angriberen spiller et kort med forsiden nedad og vælger konkurrence.
  2. Forsvareren spiller et kort
  3. Vend begge kort og udfør effekter
  4. Afgør kampen. Vinderkortet lægges til side som point og får Battleground Bonus. Taber opgraderer.
  5. Begge spillere trækker et ny kort.
 

Bang! Du er klar. Spil sommerfuglene fri!

Om designeren

Er til Fastaval for 4. gang i træk som designer – hvilket peger meget godt på, hvad det meste af min fritid går på. Har blandt andet kørt Testing Tuesday de sidste år på Bastard Caféen og prøver ellers at komme til flest muligt designrelaterede begivenheder rundt omkring i Danmark. Har stadig første kontrakt til gode, men det kommer! Til gengæld vandt mit Wolves on the Hunt årets brætspil på Fastaval sidste år. I år er jeg mega spændt på, hvordan formatet for Divided Bodies bliver taget imod af dig.