Som del af mindretallet bevarer du din værdighed ved at mindes dit folks historie og kultur. Men kan du samtidig huske og tilpasse dig det omgivende samfunds mange strenge regler?

Stikord: Hukommelse – Identitet – Socialt drama

Spillet foregår i en alternativ version af 1800-tallet, genkendeligt men et mørkt spejl. En ny præstinde for Flertallets gud Alfader kommer til provinsbyen Bolværk, og så begynder livet at blive sværere for Mindretallet. Ikke bare møder de krav og forhånelser, de skal også kæmpe for at holde fast i hvem de er, i forhold til Flertallets tanker om dem. Kravler fordommene under huden på dem? Og kan de bevare venskaber med folk af Flertallet? Det er op til spillerne.

Erindringens porte er en hukommelses-øvelse som Mindretallet bruger til at opbevare deres tradition. Spillerne lærer reelt øvelsen, og udfald i spillet afgøres af spillernes evne til at huske. Hvis ikke SPILPERSONERNE skal blive knust af krav og fordomme, må SPILLERNE grave dybt i deres sind. Man behøver ikke være mester-husker for at spille – der kommer også en god historie ud af grimme udfald.

Om forfatteren:
Troels har skrevet en del rollespil, og de plejer at handle om identitet og konflikt. Nogle gange er der masser af saftig action, mens andre – som dette – er mere stilfærdige.

Om scenariet:
Antal spillere: 4 spillere og 1 spilleder.
Spilletid: 4 timer
Aldersgrænse: 15+
Sprog i spillermateriale: Dansk og engelsk
Sprog i scenarietekst: Dansk og engelsk
Læsemængden for spillere: 2 sider