af Michelle Vang Aagaard

En gruppe af venner er låst inde i et escape room for at have lidt sjovt. Uheldigvis indeholder rummet hemmelighederne fra deres fælles fortid.

Foromtale

Spillere: 4

Spilledere: 1

Samlet tidsforbrug: 1-2 timer

Sprog: Dansk og Engelsk

Aldersgrænse: 13+

Læsemængde: Egen rolle (ca. ½ side) + kort med informationer, der skal læses og inddrages imens der spilles.

Escape from the past fokuserer på den emotionelle spænding der kan opstå, når 4 tidligere tætte venner er fanget i et escape room. Det handler om den realistiske akavede samtale, den overfladiske interaktion, og om de hemmeligheder der kan opstår imellem folk, der bor på samme kollegie. 

Det er et kort scenarie med fokus på samspillet imellem karaktererne. Samtidig serveres der escape room vibes ved hjælp af meget enkle fysiske puzzles, der skal løses af karaktererne undervejs.

Det er nødvendigt, at spillere og spilleder har det fint med åben snak om sex, druk og mobning. Både i forhold til egen rolle og andres roller.

Spillertype: Du skal som spiller være parat til at gå ”all in” på karakterspil og improvisation. Som spiller skal du desuden kunne læse informationer samtidig med at der foregår samtaler omkring dig, og derefter bruge informationerne i dit karakterspil.

Spilledertype: I dette scenarie er spillederen nogle gange passiv facilitator for spillet. Andre gange er spillederen en medspiller i scenariet. Generelt sætter spilleder scenerne, og sætter puzzles op. Det er en fordel af have sans for timing, og du står for spændingsopbygning undervejs ved hjælp af virkemidler.