af Daniel Olai

I Fantasy Planet spiller du en fantasihelt i et futuristisk univers. Du er sendt for at udforske en ny og mystisk planet fyldt med mana. Gennem taktisk list og magisk dygtighed er dit mål at skræmme alle fjender væk og hævde denne planet som din egen. Men rejsen er ikke uden risiko. Planetens overflade er i konstant forandring og ustabil. Form planeten og brug dens terræn til din fordel for at vinde.

Foromtale

  • Tid: 60-120 min
  • Spillere: 2-4
  • Sprog: Engelsk

Se en video om spillet (på engelsk): https://youtu.be/Csz6uAZ5mk0

Fantasy Planet er et science fiction krigsspil med en dynamisk slagmark. I starten af spillet skiftes spillerne til at bygge spillepladen op ved at lægge hex-blomst-formede brikker ned. Hver hex-blomst har to sider med syv sekskanter på hver side. Hver hex har en af seks forskellige terræntyper, der hver påvirker hvordan du kan bevæge dig over brættet. At træde i lava vil brænde din fod, og det er formålsløst at forsøge at svømme hen over en stor vandmasse, – men måske du kan lære at flyve hen over det. At sætte boardet op til din fordel og udnytte terrænet er skadeligt for din succes.

Du tager kontrol over en af spillets seks racer (med asymmetrisk evner), der kæmper om kontrollen over den mystiske planet. Hvilken race du vælger at spille vil have stor indflydelse på din oplevelse. Hver race præsenterer et andet twist på et fantasy-løb. Orkerne er blevet overtaget af planter, dværgene blev overtaget af en ondsindet AI, og dragerne lang fra fordums mytiske storhed på grund af en udtynding af deres ædle blod.

Hver tur trække du kort, som du kan spille ved at bruge mana. I begyndelsen vil du kun have adgang til kort-typer, der lader dig lægge flere tropper på banen. Men i løbet af spillet kan du tilføje nye kort til dit dæk, der lader dig besværge, ændre terrænet og udløse evner, der er unikke for din race. Elvere kan for eksmeple lægge fælder, de udøde kaster forbandelser, og skildpadderne kan bygge strukturer. At bygge et effektivt dæk, der er skræddersyet til både slagmarken og dine modstanders strategi er vejen til sejr.

Hvis du kan lide magi, science fiction, fantastiske skabninger og taktisk gameplay, så er dette spillet for dig. Tag chancen og træd ind i et rigt science fantasy univers med et frisk bud på at spille med et modulært bræt.

Om designeren

Daniel er økonom om daglig og ivrig gamer efter arbejdstid. Siden han var ung, har han været tiltrukket af alle slags spil med en stor præference for ethvert bræt, rollespil eller videospil, der lader dig udforske nye verdener.

Ideen om at lave sit eget spil var altid attraktiv, men blev ikke rigtig en rigtig ting, før pandemien ramte. At dykke ned i spildesign endte med at blive gnisten til hans første brætspil nogensinde: Fantasy Planet. Spillet har været hans eneste fokus siden efteråret 2020, og Daniel er meget spændt på at præsentere sit spil ved sit første besøg i Fastaval nogensinde.