Rollespil

Her er årets felt af premierescenarier til Fastaval 2018. I år byder programmet på masser af sci-fi, forskellige takes på fantasy og magisk realisme, persondramaer om krig, kærlighed og konflikt og flere scenarier, der tackler sygdom på vidt forskellige måder. Og så har vi ikke mindre end to scenarier, der kommer til at foregå udendørs.

For ikke-premierescenarier, se under “Aktiviteter”.

Noveller

Himlen over Castro af The Countess Dillymore

I 1980’ernes San Francisco møder en tidligere præst en ung mand, der tror, han er udvalgt af Gud. En aldrende drag queen forsøger at være en bedre far. Og en lysende ånd vandrer i gaderne og spreder lykke, kærlighed og hæmningsløshed. Himlen over Castro er et spil med krydsende historier og usandsynlige møder, der udforsker spiritualitet, queerness og bøn.

Star Crossed Love af Jacob Nielsen
Da en astronaut strander i rummet, udvikler han et dybt forhold til rumstationens operativsystem. Kun kærlighed kan redde ham fra ensomhed og elendighed, men når det kommer til stykket, ønsker han så faktisk at blive reddet?

Post-IT af Henrik Dithmer
En komedie om tre venner der prøver at gøre sig selv funktionelle i en verden hvor cyber- implantater er så upålidelige som de post-its der repræsenterer dem.

Road Rage af Tina Heebøll Arbjørn
To biler får irriteret hinanden nok til at vreden bobler over og eskalerer til handling, der har konsekvenser i trafikken.

Star Wars – A New Home af Stefan Lerbech
Spil de gode gamle helte fra Star Wars i dette skrabelodsbaserede rollespil.

Teselskabet af Denise Brødløs Færge og Ida Mia Thylstrup
Et scenarie der handler om kampen for at kunne bestemme over hvem man selv vil være og flugten til eventyrland når man fejler hvem man er.

Fuldlængde 

Aokigahara af Rasmus Høgdall
En familie er draget ind i en eventyrlig verden for at få svaret, på om de er levende eller død ved egen hånd.

Birkenau af Jonas Sanberg Jensen
De har taget dit ur, dine sko og din menneskelighed. Vil du gøre modstand, når din musik leder utallige til gaskammeret?

Blomster på Svanevej af Jorgo Kapow
Tre venner tager i byen en lørdag i februar. Det bliver en bytur, de aldrig glemmer. Ligesom alle de andre byture. Det er et scenarie om at kæmpe for og med sin identitet, og om retten til at definere den selv.

Christmas on the Moons af Michael Mørk
År 2093, Månen. Hvad der skulle være en hyggelig arbejdsuge i julen, blev til et mareridt da et forskningscenter pludselig blev angrebet af et rumvæsen. Efter en desperat kamp lykkedes det de sidste 5 overlevende at flygte mod den nærmeste base, uvidende om at det rigtige mareridt slet ikke er begyndt endnu.

Dronningen på smaragdtronen af Kristian Bach Petersen og Stefan Skriver Lægteskov
I en Victoriatid, hvor verden er styret af Guder der går på jorden, forsøger en lille gruppe frihedskæmpere at starte revolution ved at snigmyrde Dronningen af England. Men kamp mod kosmisk ondskab leder uundgåeligt til skader på både krop og sjæl.

Lotusriget visner af Louise Floor Frellsen og Louis M. Kehlet
Et storladent karakterdrama om magt, ære og venskab, der udfolder sig i et smukt eventyr-asien. Politiske idealer og personlige konflikter spænder ben for hinanden, imens spillerne selv skaber og udforsker karakterernes tragedier igennem dueller, minder og intriger.

Havet og de hule høje af Troels Ken Pedersen
Kan en splittet adelsfamilie frelse Britannien fra Merlins mørke profeti om en ny saxisk invasion? Eller gør de det kun værre?

Joan the Vampire Slayer af Kristoffer Rudkjær og Mads Brynnum
I en lille by i 50’ernes USA kæmper Joan og hendes venner mod blodtørstige vampyrer. Og livet som teenagere.

Kobanî af Signe Løndahl Hertel
De kvindelige, kurdiske frihedskæmpere må se deres eget liv i øjnene, når de presser fjenden tilbage mod kanten af deres hjemby.

Kæphest af Nynne Søs Rasmussen
Tre teenagepiger slås med deres usikkerheder, men kan måske finde styrke og sammenhold i deres skæve hobbyhorsing fælleskab.

Mellem mennesker af Nina Runa Essendrop
Et poetisk og sanseligt scenarie om menneskenes ensomhed og englenes længsel efter den uendelige skønhed, som er i hvert enkelt menneskes liv.

No Thing to Fear af Brand Robins og Moyra Turkington
A Pixar style journey, where a tortoise, an egret, and a very loud baby hippo travel across an amazing and dangerous land to the Green World, where all their hopes and dreams will come true. Certainly nothing can go wrong. Certainly there is nothing to fear.

Redshift af Tayler Stokes
A space crew undertakes a desperate mission to save human civilization in order to get a second chance at life that they don’t deserve.

Sisyfos af Mads Egedal Kirchhoff
Fire aspekter af Anders kæmper om definere hvad meningen med livet er, hvis nogen, samtidig med virkeligheden falder fra hinanden omkring ham.

Stærkere sammen af Marie Wolfsberg Oscilowski og Thor Fejerskov Jensen
Stærkere sammen handler om venskab, sammenhold, og kampen for at vise hvad man er værd, når ingen tror på at man kan sejre.

Sølvnøglens døre af Thais Munk
Fem ex-kultister må flygte ind i Drømmenes Verden i en desperat søgen efter en måde at slippe væk fra deres tidligere tilbedelse af de Ældste.

The Naked Truth af Arttu Hanska og Joonas Katko
The heat of sauna allows four men to open up about their emotions and vulnerabilities in an understated feel-good drama about Finnish masculinity.

Ti tusind lysår hjem af Morten Havmøller Laursen
Fire tænkende rumskibe bærer håbet for hele deres skaberfolk, mens de desperat prøver at finde en sagnomspunden hjemplanet i galaksens midte. Undervejs vil de blive knust af udfordringerne, kun for at blive genopbygget som nye skibe, der hver gang ændres af deres genopstandelse.

Troldsplint og Blåøje af Marie Skouenborg
Mens den 10 årige Aomame går på eventyr med sine to venner, Troldsplint og Blåøje, forsøger forældrene, Kanta og Satsuki, at finde ud af hvordan de skal tage sig af Bedste.

Uledsaget af Simon James Pettitt
Da Borgerkrigen rammer Hjemstavnen, må en lille gruppe børn flygte fra alt, de har kendt, og rejse mod Det Fremmede Land. Som spiller skal du selv ud og vandre i skovens mørke og opleve børnenes rejse på egen krop.

Væk af Klaus Meier Olsen
Lise er dement og forsvinder langsomt fra verden, mens hendes familie ser hjælpeløse til.