Skovens væsner har samlet sig i midten af ​​skoven for at deltage i det store skovløb.
Men det er et løb med et twist – du vil være det ‘hurtigste dyr i skoven’ og den første til at krydse målstregen,
men for at vinde skal du samle flest kogler og point på vejen dertil.

  • Varighed: 20-30 min

  • Antal spillere2-4+

  • Sprog: Engelsk

Foromtale

FOREST RUN er et tile-laying spil, hvor alle spillere tager deres tur samtidig, og skal bygge stier igennem skoven. At placere brikker på en plade med 2×2 felter kan næsten virke for simpelt. Men det skaber faktisk en masse puzzle begrænsninger, der udfordrer og belønner fremadrettet tænkning.

Du påtager dig rollen som skovvæsener, der deltager i Skovløbet. Hver spiller har deres egen spilleplade, der repræsenterer væddeløbsbanen i skoven. Banen består af 2×2 felter i midten omgivet af 8 checkpoints. Målet med spillet er at lave ruter mellem 7 checkpoints ved at placere brikker og at score flest point før spillet slutter. Men vælg din vej med omtanke – den korteste rute giver dig måske ikke flest point, til gengæld kan du, hvis du kommer for langt bagud, være slut, før du ved af det.

På plads, klar, parat, start!
Alle spillere tager ture samtidig. Som spiller trækker du 2 brikker fra den fælles pose. Du beholder den ene og sender den anden med forsiden nedad til spilleren på din venstre side.

Det interessante dilemma er hvilken brik skal du beholde? Beholder du brikken der giver dig 2 point, eller beholder du den som giver 0 point, men som har en gavnlig løbe-sti der vil få dig til at nå det næste kontrolpunkt? Du vil ofte føle dig begejstret over at have lavet en perfekt vej ved hjælp af din første flise, kun for at opdage, at når du placerer den anden flise, ødelægger det dine planer.

Når der er oprettet forbindelse mellem to checkpoints, skal du flytte din spillebrik hen over løberuten til det nye checkpoint, og derefter samle de felter/brikker du er løbet hen over. Dem beholder du til scoringsfasen i slutningen. En flise med en kogle er 2 point værd og en uden er 1 point værd.

Når en spiller når det sidste checkpoint (score 2 bonuspoint) er løbet overstået, og alle får lov til at afslutte deres nuværende tur, og så slutter spillet.

Sejr!
Vinderen af ​​Forest Run er spilleren med flest point til slut.

Vi ses ved startblokken!

Om designerne

Vi designer brætspil sammen som et team under navnet KENIKO Games.

Kenneth Lenander

Jeg arbejder i en børnehave, hvor jeg spiller en masse børnespil. Jeg er altid på udkig efter spil, der kan underholde både børn og voksne. Dette har været min indgang til spildesign-hobbyen. Min inspiration kunne også være kommet fra min familie: 3 børn og 1 kone og 1 hund. Men de ser ikke ud til at have samme interesser i at spille brætspil som mig (bortset fra min søn).

Heldigvis har jeg en brætspilsgruppe jeg mødes med et par gange om måneden, og en brætspilsdesignergruppe, hvor jeg får trygtestet alle mine ideer til “det perfekte spil” – hvis det findes.

Nikolaj Holm Christensen

Jeg arbejder fuld tid som senior grafisk designer i mobilspilsbranchen. At sidde foran en computer er en nødvendighed i mit job, men at være udendørs og udforske naturen er en stor del af mit liv, så jeg er naturligt tiltrukket af temaer om naturen og udelivet. Jeg kan også godt lide at lave ting med mine hænder, så at designe brætspil betyder, at jeg kommer til at arbejde med fysiske komponenter.

Jeg er medlem af en brætspilsdesigngruppe i København, hvor Kenneth og jeg begyndte at designe spil sammen. Forest Run er det første spil vi har indsendt til Fastaval som et team.