Skovens dyr er mødt op for at deltage i det store skovløb – Forest Run.
Men der er et twist – du bliver det ‘hurtigste dyr i skoven’ hvis du krydser målstregen først,
men for at vinde skal du samle flest grankogler og point på vejen dertil.

  • Varighed: 20-30 min

  • Antal spillere2-4+

  • Sprog: Engelsk regelbog
    Spillet i sig selv er sprogneutralt.

Foromtale

FOREST RUN er et tile-laying spil, hvor alle spillere tager deres tur samtidig, og skal bygge løbe-stier gennem skoven ved at placere tiles (brikker) på deres personlige spilleplade. Det lyder næsten for simpelt, men spillets fysiske begrænsninger ved at skulle placere 2 brikker hver runde på et meget begrænset område skaber en masse udfordringer og kræver fremadrettet tænkning.

Du påtager dig rollen som et af skovens dyr, der deltager i Forest Run skovløbet. Hver spiller har deres egen spilleplade, som repræsenterer væddeløbsbanen i skoven. Spillepladen består af 4 felter i et 2×2 mønster i midten omgivet af 8 checkpoints. Målet med spillet er at lave ruter mellem 7 checkpoints ved at placere brikker og samtidig score flest point før spillet slutter. Men vælg din vej med omtanke – den korteste rute giver dig måske ikke flest point, til gengæld kan spillet, hvis du kommer for langt bagud, være slut, før du ved af det.

På plads, klar, parat, start!
Alle spillere tager ture samtidig. Som spiller trækker du 2 brikker fra en af stakkene med brikker. Du beholder den ene brik og sender den anden videre med forsiden nedad til spilleren på din venstre side.

Det interessante dilemma er hvilken brik skal du beholde? Beholder du brikken der giver dig 2 point, eller beholder du den som giver 0 point, men som har en løbe-sti der vil få dig til at nå det næste checkpoint? Du vil ofte føle dig begejstret over at have lavet en perfekt rute ved hjælp af din første brik, kun for at opdage, at når du placerer den anden brik, ødelægger det dine planer.

Når der er oprettet forbindelse mellem to checkpoints, flytter du din spillebrik hen over løberuten til det nye checkpoint, og derefter samles de brikker du er løbet hen over. Dem beholder du til scoringsfasen i slutningen af spillet. En brik med en grankogle er 2 point værd og en uden er 1 point værd.

Når en spiller når det sidste checkpoint (og får 2 bonus point), får alle lov til at afslutte deres nuværende tur, og så slutter spillet.

Sejr!
Vinderen af Skovløbet – ​​Forest Run er spilleren med flest point til slut.

Vi ses ved startblokken!

Om designerne

Vi designer brætspil som et team under navnet KENIKO Games (Ken+Niko).

Kenneth Lenander

Jeg arbejder i en børnehave, hvor jeg spiller en masse børnespil. Jeg er altid på udkig efter spil, der kan underholde både børn og voksne. Dette har været min indgang til spildesign-hobbyen. Min inspiration kunne også være kommet fra min familie: 3 børn og 1 kone og 1 hund. Men de ser ikke ud til at have samme interesse i at spille brætspil som mig (bortset fra min søn).

Heldigvis har jeg en brætspil gruppe jeg mødes med et par gange om måneden, og en brætspil designergruppe, hvor jeg får tryktestet alle mine ideer til “det perfekte spil” – hvis det findes.

Nikolaj Holm Christensen

Jeg arbejder fuld tid som senior grafisk designer i mobilspil branchen. At sidde foran en computer er en nødvendighed i mit job, men at være udendørs og udforske naturen er en stor del af mit liv, så jeg er naturligt tiltrukket af temaer om naturen og udelivet. Jeg kan også godt lide at lave ting med mine hænder, så at designe brætspil giver mig mulighed for at arbejde med fysiske komponenter.

Jeg er medlem af en brætspil designgruppe i København, hvor Kenneth og jeg begyndte at designe spil sammen. Forest Run er det første spil vi har indsendt til Fastaval som et team.