Overtag det bedste værelse på plejehjemmet fra gamle Gertrude – alle kneb gælder!
Læg diskrete fælder for Gertrude, men skyd skylden på alle de andre, så du ikke mister Forstanderindens gunst.

  • Varighed: 1,5-2 timer inkl. regelforklaring (potentielt mulighed for et spil mere)

  • Antal spillere3-4

  • Sprog: Dansk og Engelsk

  • Digital platform: Tabletop Simulator. Du skal have købt og installeret denne software før du kan spille med.

Foromtale

På plejehjemmet Tusindfryd er det gamle Gertrude, der bebor Det Gode Værelse, mens I andre må nøjes med de kedelige kamre… mage til frækhed! Desværre er det Forstanderinden, der enevældigt bestemmer, hvem der får lov til at bo på Værelset, og Gertrude ér og bliver nu engang hendes yndlingstante. Men hvis nu Gertrude kom ud for et lille hændeligt uheld… så blev der jo plads til Forstanderindens nye yndlingsbeboer derinde. Du skal bare lige sørge for, at timingen er helt rigtig: Gertrude må endelig ikke stille tweedfutterne, før du er øverst i Forstanderindens anseelse.

Om natten lusker I derfor rundt på plejehjemmet og efterlader små ”overraskelser” (kort), som enten kan skade eller gavne Gertrudes helbred – eller bruger jeres tid på at skyde skylden for alle ulykker på de andre og tage æren for alt det gode selv, selvfølgelig!

Om dagen bevæger Gertrude og Forstanderinden sig rundt på hjemmet og reagerer på hver sin måde på kortene, så helbred og popularitet justeres. Præcis hvor de går hen afgøres af summen af alle spilleres beslutninger: Man kan enten bestemme hvor én af dem starter eller hvilken vej de går.

Et humoristisk spil i den lette ende, hvor ingen kan regne med at have fuld kontrol over udfaldet af nattens planlægning, og hvor det at forpurre hinandens planer er en del af legen. Særligt velegnet til spillere, der trives med lidt sort humor og godt kan lide at digte detaljer om, hvad det er for små ”overraskelser” der bliver efterladt i nattens mulm og mørke.

Om designeren

Rikke Munchkin Sørensen har deltaget på Fastaval hvert år siden 1995, primært på grund af rollespillet og alle de dejlige folk. Men med tiden har hun fået øjnene op for papskubberi også, og springer i år ud som brætspilsdesigner med sit første spil. Og nej, hun er ikke opkaldt efter kortspillet… Munchkin fik sit kælenavn efter på mirakuløs vis at have overlevet sit første live til Fastaval 1996, længe før spillet udkom. Samme år arbejdede hun pudsigt nok som vikar på et plejehjem, men påstår hårdnakket, at det ikke er der, hun har ideen til Gertrudes Værelse fra.