Nominerede til Æresottoen 2017

Fastaval Junior (Maya Krone og Mette Finderup)

Fastaval Junior 2016Hvis Fastaval skal eksistere mange år endnu, er det vigtigt at fremtidssikre vores allesammens ‘val. Det gør Fastaval Junior ved at åbne kongressen op for to vigtige målgrupper: Rollespillere med børn får mulighed for at dele Fastaval oplevelsen med deres børn, og børnene bliver introduceret til Fastaval på deres egne betingelser. Fastavals alleryngste deltagere bliver ikke bare parkeret i et legehjørne – med Fastaval Junior bliver der skabt et kreativt og ambitiøst program til dem, et program som kun er blevet større for hvert år. Det er Fastaval formatet i børnehøjde, og det er med til at holde vores alle sammens kongres ung og levende.

 

René Bokær

13221256_10153770923663893_911985120454412685_oPå Fastaval kender vi René fra Otto Channel, men listen over hans indsatser er lang, blandt andet fordi, at han ikke deltager i et arrangement uden også at give en hånd med på en eller anden måde. René har i mange år været en stor og utrættelig del af det københavnske foreningsliv, men knokler også gennem sin rolle som generalsekretær for Bifrost for at skabe et stærkt, nationalt miljø på tværs af broer og landsdele. Han kæmper kampen for at få de unge i gang i foreningslivet, på både arrangerende og bestyrende plan. Senest har han været en af de helt store drivkrafter bag projektet “Orkerne Kommer”, hvor unge rollespillere får viden, inspiration, erfaring, netværk og værktøjer til selv at arrangere rollespil. Oven i alt dette holder Rene fast i det lokale, frivillige arbejde for børn.

 

Andreas Ravn Skovse

DBjagtDer er få mennesker, der i samme grad som Andreas ER Fastaval, og alt det vi forbinder med kongressen, og det er de færreste, der så længe og stabilt som Andreas har trukket læsset i Fastavals organisatoriske lag. Udover årtiers arbejde i Infoen og Bunkeren, har Andreas også lagt mange års arbejde i ALEA, hvor han er en nøglefigur i at skabe sammenhæng år for år. Han har en unik evne til at skabe gode, stabile forhold at arrangere Fastaval under, uden at kvæle nytænkning. Hans evne til at kombinere årelang erfaring og kendskab til traditioner med en åbenhed overfor nye idéer, og hans respekt for nye og unge deltagere, gør Andreas til en meget vigtig del af Fastaval.

 

Designerbrætspil (Troels Vastrup og Bo Thomasen)

3165Det er ikke til at komme uden om: Designerbrætspillene er på få år kommet ind og er blevet en del af Fastavals kerneområde, og det er Troels’ og Bos fortjeneste. På samme tid har det gjort Fastaval til en del af den bølge af brætspil og især brætspilsdesign, som i disse år fejer over Danmark og Europa. Designerbrætspil på Fastaval, og især fælleskabet, der er opstået omkring det, tiltrækker årligt omkring 15 spritnye brætspil med et skyhøjt ambitionsniveau, hvoraf flere efterfølgende er blevet udgivet. Designerbrætspil på Fastaval har åbnet Fastaval op for en ny målgruppe, og er blevet et springbræt for fremtidens brætspilsudviklere.

 

Bjarke Pedersen & Johanna Koljonen

IMG_2118Johanna og Bjarke er skelsættende, banebrydende og definerende i forhold til interaktionsdesign med rod i rollespil. De har gjort et kæmpe arbejde i forhold til at få rollespil bredt ud til nye målgrupper med et professionelt fokus bla. til interaktivt teater i New York, Virtual Reality udviklere og endda store internationale aktører, såsom Disney. I det danske og nordiske miljø er de innovative indenfor bla. sikkerhed, aftercare og generelt rollespilsdesign. De har blandt andet brugt disse kompetencer til at skabe en ny og venligere spillerkultur i det amerikanske World of Darkness community som de har kontakt med gennem deres arbejde for WoD.

 

Læs mere om Æresottoen