I skyggen af skoven er historien om fire venners sommer, som de tilbringer sammen inden studiestart. Det handler om at være ung, at turde stå på egne ben og om valg, fravalg og konsekvens.

Stikord: “Coming of age” – Drama – Venskab

Et øjeblik under festen mødes vi alle fire. Vi holder om hinanden og Victor får i sin fuldskab råbt hvor fedt det er, at vi alle skal afsted sammen. Vi istemmer hans begejstring. Vi skal afsted, sammen! Vi har sgu en aftale.

I skyggen af skoven handler om fire unge mænd som bor i en by i udkanten af Rold Skov. Studenterhuen er i hus, og de kan nu se frem til en sommer med øl, samvær og frihed. Gennem gymnasietiden er der udviklet et stærkt venskab, et venskab som til alles glæde ikke brydes efter ferien- de har aftalt at følges til København for at læse videre.

Vi følger vennerne i de hyggelige stunder, men også når alvoren melder sig. Når forventninger ikke indfries og drømme brister. Når venskab, kærlighed, familie og fremtid skal gå op i en højere enhed.

Scenariet handler om at være ung, om balancegangen mellem ønsket om at være sammen og behovet for at stå på egne ben. Om at træffe afgørende valg, om frygten for ikke at slå til, om familie, forventninger og det at blive voksen.

Om forfatteren:
Rasmus var i 2016 medforfatter på Fastavalscenariet Indtil vi finder ham. Nu forsøger han sig for første gang på egen hånd, ved at gribe fortællingen om at være ung og usikker.

Om scenariet:
Antal spillere: 4 spillere og 1 spilleder.
Spilletid: 4-5 timer
Aldersgrænse: 15+
Sprog i spillermateriale: Dansk og engelsk
Sprog i scenarietekst: Dansk
Læsemængden for spillere: 4+ sider