af Nis Haller Baggesen

“Skat – er det ikke bare vildt sødt det her?”

Han vendte sig og kiggede lettere mystificeret på det sæt sengetøj hun ivrigt viftede med.

“Øhh – var vi her ikke mest for at kigge efter en reol? Den her EXPEDIT ser da fin ud…”

“Jo, jo – men nu vi er her så kan vi jo godt se os om efter noget andet. Det er jo ikke så nemt at trække dig med her ud,” svarede hun lidt defensivt.

“Ok. Øhhm – jeg tror måske nok jeg er vokset fra det der med små tog på sengetøjet,” forsøgte han. At dømme efter hendes reaktion var der et eller andet han bare slet ikke havde fanget.

Foromtale

Spillere: 4

Spilledere: 1

Sprog: Dansk og Engelsk

IKEA. Vi har alle været der og nu får du også muligheden på Fastaval. Indkøbskatedralen. Lørdagshelvedet. Et yndet udflugtsmål ved alle livets store vendepunkter – når man flytter hjemmefra, når man flytter sammen, når der kommer en lille ny og når skilsmisse eller død pludseligt gør at man er alene igen. Så måske IKEA slet ikke er så sjælløst som det kan tage sig ud i kataloget.

IKEA er en hverdagskomedie, hvor spillerne gennem små scener vil spille sig gennem en dag i indkøbskatedralen (eller lørdagshelvedet, alt efter temperament). Strukturen en slags teatersport over emnet: Hvad foregår der egentlig i folk hoveder, mens de leder efter den råhvide skærm til deres LAMPA.

Som med alt muligt andet fra IKEA så kræver scenariet her også at man er villig til at samle lidt selv.