af Julius Larsen Seerup og Anders Gerlev

Kartoffelkompagniet er stærkt kooperativt tower-defence spil, hvor spillerne skal beskytte Kong Gulerods Konservatorium mod farlige snegle, kaniner, insekter og andre invaderende dyr. Vælg din unikke kartoffel-helt, byg og opgradér tårne og saml ressourcer ind til at bygge DET ULTIMATIVE FUGLESKRÆMSEL!

Foromtale

  • Tid: 1 time
  • Spillere: 2-5
  • Sprog: Engelsk

I Kartoffelkompagniet tager spillerne kontrol over hver sin unikke kartoffel-karakter, som har særlige evner, og begrænsninger, med formålet at forsvare Kong Gulerods Konservatorium som er under angreb af horder af dovne og grådige skadedyr.

Hver spiller skal forsvare to baner mod angreb fra fjenderne: En på henholdsvis højre og venstre side, som de deler med spillerne ved siden af. Hver runde skal spillerne koordinere indsatsen, således at ingen fjender slipper igennem. Spillerne bruger deres begrænsede actions på at; slå fjender ihjel, indsamle og bytte ressourcer, bygge og opgradere tårne, for at bekæmpe de invaderende horder og samtidig løse en fælles mission om at bygge DET ULTIMATIVE FUGLESKRÆMSEL!

For at vinde, skal spillerne gennemføre missionen, sideløbende med at antallet af fjender der angriber hver runde stiger. Spillerne skal afveje om de skal løse små problemer nu eller store problemer senere, og må lave ofre for at løse det fælles mål inden tiden løber ud.

Det store fokus i Kartoffelkompagniet er samarbejde; de særlige evner og begrænsninger som hver kartoffel-helt besidder, nødvendiggør at spillerne lægger en strategi og er klar til at ændre den, når der sker noget uventet. Det kan være farligt at efterlade en bane ubevogtet, så det er nødvendigt at koordinere med sine medspillere både til højre og venstre.

Du skal spille Kartoffelkompagniet hvis du kan lide klassiske digitale tower defence spil som Bloons Tower Defence eller Kingdom Rush, elsker samarbejdsspil med svære beslutninger, og generelt godt kan lide brætspil, som er lette at gå til, med et fjollet tema.

Om designerne

Julius har deltaget på Fastaval siden 2007 og været med som arrangør bl.a. i Informationen. Han har altid haft en kærlighed for det kreative, først som forfatter og sidenhen som deltager i Game Rush af flere omgange. Også udenfor Fastaval arbejder Julius med spildesign, hvor han bl.a. har kørt “byg-et-brætspil” forløb for skoleelever og i dag programmerer spiloplevelser. Julius spiller selv ofte spil som fx Journeys in Middle Earth, Aeons End og Magic Maze.

Derhjemme er brætspilsreolen sorteret i et koordinatsystem med vægt (reglernes kompleksitet) på den ene akse og spiltid på den anden.

Anders vil mange genkende som Infonaut gennem 10 år, hvoraf 3 var som Infoboss. Det bedste ved at være Infonaut, er at være med til at facilitere sjov for andre. Nu tager Anders sin brætspils-hobby til næste niveau, først som deltager i Game Rush og nu med et spil til “den store” brætspilskonkurrence. Anders bruger sin erfaring som marketingkonsulent, til at sørge for at deadlines bliver mødt, spiltests køres og at der følges op feedback i designprocessen. Anders spiller gerne spil som The Crew, Flash Point: Fire Rescue og Mice and Mystics.

Anders inddeler sine brætspil i to kategorier: Dem der gerne må stå i stuen og “The Cupboard of Shame”.