Foromtale

Foråret er kommet til Japan. Kirsebærblomsterne springer ud i haverne ved foden af Fuji-bjerget, og langvejsfra er karatefolket på vej mod den legendariske karateskole Den Svævende Trane for at mødes og dyste mod hinanden. Gamle venner og nye elever hilser på hinanden og ser hinanden an. Hvem har lært nye angreb? Hvem er bedst til at forsvare? Og hvem har lavet de sejeste serier, som kan bringe sejren i hus?

Karatekort er et kortspil, hvor spillerne dyster på kort og point for at afgøre, hvem der er bedst. Når det er din tur, kan du vælge om du vil udfordre en af de andre spillere til kamp eller til at lave en sej serie. De to kæmpende spillere vælger kort ud fra hvilke angreb, forsvar og bevægelser, de vil udføre, og de øvrige spillere er med til at afgøre, hvem der vinder.
Kamp foregår siddende; de seje serier laver vi rigtigt.

Vi starter og slutter med at træne lidt karate sammen, så vi kan lære angrebene og forsvarene at kende. Hele spillet foregår uden kropskontakt, og kræver ikke forudgående kendskab til karate. Spillet indeholder noget bevægelse, men det vil være på et niveau, hvor alle kan være med.

 

Et kortspil med krop og bevægelse af Jan Reher

Jan Reher har det sorte bælte af tredje grad og underviser børn i karate til dagligt.