Kulfanden tager alting fra en. Det siger naboen selv. Og når man er syv år, er den slags ganske virkeligt – især når Lillebror er syg, man er ensom, bange og lige flyttet ind i huset ved skoven.

Stikord: Børnegyser – ensomhed – spillerne som medfortællere

Kulfandens hus ligger lige ved den store, mørke skov. Her er syvårige Agnete flyttet ind med sine forældre og lillebror, der hoster alt, alt for meget. Det er et sted fuld af eventyr, hvis man spørger Mor og Far.

Men for Agnete er det ikke et eventyr. Herude er alting skræmmende, fremmedartet og slet ikke noget, de voksne forstår. Og da den mystiske nabo kan fortælle historier om Kulfanden, bliver alting værre. For Kulfanden tager alting fra én – præcis som han tog alting fra naboen.

Kulfanden på Tinghusevej er en pyskologisk gyser i børnehøjde. Syvårige Agnete er den altoverskyggende hovedperson Spillerne er fælles om at spille hende og scenariets bipersoner, ligesom de er sammen om at udforske og opbygge den skræmmende verden, Agnete færdes i. Dermed henvender scenariet sig til spillere, der elsker sammen at bygge videre på de input, scenariet giver dem. Spillederen skal dog nok sørge for at holde fokus. Scenariet er nemlig både meget frit og meget stramt på samme tid.

Om det ender godt eller tragisk er ikke bestemt på forhånd. Det er spillerne også med til at bestemme.

Om forfatteren:
Mikkel Bækgaard er en af Fastavals mest erfarne forfattere. I år byder han ind med et mørkt eventyr inspireret af det hus og den skov, han selv for nylig er flyttet ud til – og som hans egen syvårige datter ikke altid værdsætter lige så meget, som han gør.

Om scenariet:
Antal spillere: 4 spillere og 1 spilleder.
Spilletid: 4-5 timer
Aldersgrænse: 15+
Sprog i spillermateriale: Dansk og engelsk
Sprog i scenarietekst: Dansk
Læsemængden for spillere: 3 sider