Sealed:

Sealed er et fantastisk format, hvis du ser frem til spændingen ved at åbne nye kort og spille uden at være forpligtet til at medbringe dine egne deck. 

I modsætning til konstruerede spil- hvor du ankommer med dine egne skabte deck, så skal du i en Sealed deck turnering, bygger et nyt deck fra seks uåbnede Boosterpacks i starten af eventen. Med de kort du har åbnet bygger du et deck på minimum 40 kort, her må du tilføre Basic lande, og de 40 kort spiller du så turneringen med. Hvis du undervejs i turneringen får lyst til at ændre dit deck, så er det tilladt så længe du kun bruger kort fra de 6 Boosterpacks. Hvis du leder efter en sjov måde at øge størrelsen på din kort samling, mens du spiller spillet, så er Sealed vejen.

Draft:

Vil du have en måde at spille, der tilbyder lige vilkår for alle og lader dig spille med nye kort hver turnering? Så er draft lige noget for dig. 

I modsætning til konstruerede formater, hvor man ankommer med et omhyggeligt konstrueret deck så giver draft og andre limited formatet dig mulighed for at bygge et deck med de nye kort hver gang. Ved starten af draft, åbner hver spiller en booster pakken og tager et enkelt kort. (Vis ikke de andre spillere, hvad du vælger!) Så giver man resten af kortene til spilleren på ens venstre side, og du modtager en pakke fra den anden side, hver spiller tager derefter kort fra boosterne og sender videre indtil de er tomme. Så åbner hver spiller en anden pakke og gør det samme, men denne gang, giver man pakken til højre. Efter alle disse kort er delt ud, gør du det samme med den tredje pakke, der igen passeres til venstre. Med de kort du har til slut bygger du et deck på minimum 40 kort, her må du tilføre basiclande, og de 40 kort spiller du så turneringen med. Du må gerne ændre dit deck undervejs så længe du kun bruger kort fra draften.

Commander:  

Her starter hver spiller med 40 liv, og der spilles bedst af 1. Dit deck skal bestå af et LEGENDARY CREATURE som din commander, og ingen kort i dit deck må have manasymboler i andre farver end din commander har. (der findes 5 Planeswalkere som kan bruges som Commander i stedet). Dit deck skal indeholde præcis 100 kort inkl. Din Commander og må kun have 1 af hver kort med undtagelse af de 11 basiclande samt Shadowborn Apostle og Relentless Rats.

Se nedenstående for hvilke kort du ikke må benytte.

https://magic.wizards.com/en/banned-restricted-list

Der spilles uden Sideboard.

Two-headed giant:

Man får 8 boosters i sit team til at bygge 2 decks. Two-Headed Giant er et sjovt format hvor man spiller sammen I teams af 2 spillere imod andre teams, og alle beslutninger tages som et hold, da man angriber og blokere sammen. Hvert team har 30 liv tilsammen. Hvert team tager deres tur samtidig, de trækker kort som et team, angriber som et team, blokerer som et team og går igennem alle faserne i turen som et team. Holdet der starter må ikke trække kort, første tur.

Man kan ikke dele mana, eller give hinanden kort fra hånden, og kort der refererer til ”YOU” på kort hentyder stadig til hver enkelt spiller.

Teams må gerne snakke sammen og kigge på hinandens hænder.

Den første Mulligan er gratis, derefter får man et kort færre for hver Mulligan man tager.

Effekter der rammer hver modstander eller hver spiller, rammer hver person separat. For eksempel, når Rabid Bloodsucker kommer på banen, vil hver spiller miste 2 liv – hvilket betyder at begge teams vil miste 4 liv.

 

Commander 
Onsdag kl. 20.00-02.00
Minimum 6 spillere
Pris: 25 kr.

Draft
Torsdag kl. 11.00-16.00
Minimum 6 spillere
Pris: 100 kr.

Two-Headed Giant Sealed
Fredag kl. 20.00-02.00
Man deltager i hold a. 2 personer
Pris: 125 kr.

Sealed
Lørdag kl. 20.00-02.00
Minimum 6 spillere
Pris: 180 kr.