En busulykke ændrer alt. Minderne fra studieturen vil for altid stå i skyggen af katastrofen. Og ventetiden er lang for de familier, der ikke ved, om de får deres barn hjem igen.

Antal spillere og spilledere 15-60 spillere og 3 spilledere

Tid 4-5 timer

Sprog Dansk og engelsk

Aldersgrænse ingen, men bemærk alvorligt tema

Læsemængde 1 side

  • Tragedie

  • Indlevelse

  • Liverollespil

Foromtale

“Kære forældre i 1Y, på fredag kommer vores unge mennesker hjem fra Berlin, mange oplevelser rigere. I er velkommen til at modtage dem på skolen med flag og knus.”
-Besked til forældrene

“Det skulle jo bare være en helt almindelig studietur. Men ulykken gjorde hele den uge til noget helt andet. Jeg vil aldrig glemme den rejse, eller dem, som ikke kom hjem.”
-Elev fra 1Y efter ulykken

I dette liverollespil spiller alle med i samme afvikling, enten som elev på studietur, eller familien, der venter på dem. Det er en tragedie om at vente, om at se døden i øjnene. Men det er også en fortælling om værdien af de nære relationer og om at værdsætte den korte tid, vi har sammen.

Eleverne vil opleve brudstykker af studieturen, der hele tiden er sat i konteksten af, hvad der venter forude. Man skaber et stærkt sammenhold i klassen, inden ulykken rammer. 

Familiernes spil er på dagen, hvor bussen skal ankomme. Bussen bliver mere og mere forsinket, og ængstelse bliver til frygt, indtil forløsningen kommer, enten som lettelse, eller som det værste, der kunne ske.

Begge spiloplevelser handler om indlevelse. Man kan ikke påvirke plottet, men skal blot lade sig rive med af tragedien og mærke følelserne dybt i ens krop.

Om forfatteren

Døden og ungdom har været faste følgesvende i Simons scenarier. Han har skrevet over 10 fastaval scenarier, blandt andet “Bamsers mod”, “…And that’s it” og “Uledsaget”, samt en håndfuld black box scenarier, såsom “Waiting for Flight G0901”, som dette scenarie er inspireret af. Han var i fem år hovedarrangør på Black Box Horsens.