af Anne Emilie Jensen

Om dagen smiler man til hinanden på villavejen, men i nattens mulm og mørke kommer alle de beskidte tricks frem. Og hvis du beskylder mig for at være en dårlig nabo er der krig!

Foromtale

  • Tid: 30-45 min (10 min regler)
  • Spillere: 3-6
  • Sprog: Dansk & Engelsk

Nabokrig er et partyspil med træk og stategisk placering af kort.

I Naboskrig spiller i naboer der bor på den samme villavej. Spillerne er både gode naboer og gør rare ting for deres naboer, men det sker også at man ubetænksomt kommer til at gøre uartige ting. Alle de små uartige handlinger, kan opbygge en vrede hos de forskellige naboer og til sidst ende i en nabokrig.

Alle spiller har en humørskala og man starter i midten på skalaen. Når man modtager et kort fra en nabo, da rykker man sin markør på skalaen. Det gælder om at blive den gladeste nabo på villavejen først, så det er med at holde øje med, hvem af de andre naboer, der gøre rare og uartige ting, ved deres naboer. Det er dog ikke helt tydeligt hvor glad eller utilfredse en nabo er, da humørskalarne er skjult.

Hver spiller trækker hver to artige og et uartigt kort i runden. Spillerne skiftes derefter til at læse et kort højt og placere det hos en nabo. Hvis et uartigt kort lægges hos en nabo, kan den modtagne spiller lægge en gnaven token i dennes farve hos den uartige nabo. Hvis der lægger tre tokens af samme farve hos en spiller, da starter der en nabokrig. Ved en nabokrig trækkes der kort fra krigsbunken med de ekstra uartige kort.

Spillet er nemt at spille og underholdende, for i en Nabokrig må du alt det du ikke må, af uartige ting i virkeligheden. Kig ind og tag et spil Nabokrig og se om du er heldig at blive den gladeste nabo først eller måske du hellere vil gå efter at sabotere dine naboer, før en af de kan få pokalen for året gladeste nabo?

Om designeren

Hey, jeg er Anna Jensen og jeg er en ny brætspilsdesigner. I’ m very creative in many areas, and I love designing boardgames. Before this I have been arranging LARPS for around 10 years, both fantasy campaign and scenarios.