To kvinder kastes ud i et sælsomt venskab, mens deres fortid under henholdsvis nazismen og kommunismen optrævles. En fortælling om at være tilskuer og medløber til historien, om at acceptere fortiden og om hvordan vi (gen)fortæller historien til os selv.

Antal spillere og spilledere 4 spiller og én spilleder

Tid 4-5 timer

Sprog Dansk og engelsk

Aldersgrænse 16+

Læsemængde 3-4 sider rolleoplæg

  • Historisk drama

  • Karakterdrevet

  • Fortid/nutid

Foromtale

Natten til Europa forgår på tværs af to traumatiske kapitler i Europas fortid. I Tyskland i 80’erne arbejder to kvinder sammen på en gammel gård, op til og under en voldsom storm, der truer med at lægge alting øde. Mens de forsøger at rede hvad redes kan, genbesøger de på skiftevis hinandens fortid – den ene som sekretær på en fabrik i Tyskland under Naziregimet, den anden som sygeplejerske på en lukket institution i Tjekkoslovakiet under Kommunismen. I hinandens selskab kan kvinderne for første gang se den smertefulde fortid i øjnene.

Natten til Europa er for dig som elsker alvorligt drama, karakterudvikling og en knugende følelse i maven. I scenariet springes der mellem fortiden og nutiden og du kommer både til at spille hovedperson og biperson. Du skal kunne lide at være medskaber i fortællingen og kunne give plads og støtte til dine medspillere. Basisviden om de historiske perioder scenariet behandler, er ikke et krav, men kan være en fordel.

Scenariet indeholder tunge emner som tab, skyld, holocaust og systemisk overgreb på handikappede.

Om forfatteren

Dette er Anns fjerde scenarie til Fastaval. Hun har mere end en gang brugt historiske begivenheder, som afsæts til sine fortællinger, for historien fascinere hende og hun mener der er meget at lære af den. Anns fortællinger er sjældent lige-ud af-landevejen og hun insisterer altid på at lege med scenarieformen, enten gennem fortællestrukturen, rollerne eller karakterenes point-of-view.

Til hverdag er Ann en støvet kunsthistoriker, som er glad for rødvin, klatring og P2.