Ottoen

Hvert år uddeler Fastaval gyldne gipspingviner til de bedste scenarier og designerbrætspil i flere kategorier. I 23 år har prisen været med til at drive innovationen og ambitionen bag de mange fantastiske produktioner, som Fastaval har fornøjelsen af at præsentere.

Otto har mange fine år på pingvin-bagen efterhånden. Den blev uddelt første gang i 1992, og er opkaldt efter en biperson i scenariet Ulloq nunaqarfinnguagaluami (“En dag i en lille død bygd”), som blev kørt på den 3. Fastaval nogensinde i 1989.

De gyldne pingviner uddeles traditionelt under Otto-festen søndag aften. Der afholdes en særlig reception for vinderen af Æresottoen i løbet af Fastaval.

Otto-dommerne (Scenarier)

Hvert år sidder en lille gruppe mennesker og læser tusindvis af sider før Fastaval. Det er Fastavals Otto-dommere, som har til opgave at læse alle rollespilsscenarierne igennem, inden de mødes for at nominere en udvalgt skare til de forskellige Otto-kategorier. Efter Fastaval skriver dommerne feedback til hver scenarieforfatter.

Du kan læse mere om processen her og du kan læse mere om årets scenariejury her.

Otto-dommerne (Brætspil)

Hvert år sidder en lille gruppe mennesker også og studerer entusiastisk side op og side ned med regler, inden de spiltester natten lang. Fastavals brætspilsdommere har til opgave at finde det allerbedste designerbrætspil hvert år.

Ottoerne 2012