af Morten "Muyten" Andersen, Lone Gram Larsen, Flemming Lindblad, Claes Schütt og Troels Vastrup

Out of time er et kooperativt tidsrejsespil med simple regler. Et bibliotek står i flammer, kun I kan hjælpe! Tag med ind tidsrejsernes galskab, red de uvurderlige bøger og sørg for at efterlade biblioteket som i fandt det – altså brændende.
Andet…? Nåh ja, prøv også at undgå at udslette universet alt for meget undervejs, tak.

Foromtale

  • Tid: 60-80 min
  • Spillere: 2-6
  • Sprog: Dansk/Engelsk (ikke tekst tungt)

Reglerne er ret simple, du skal hver tur lave en af to mulige handlinger, og bevæge dig på af en to mulige måder. Derudover må du kaste formularer og bytte bøger med andre spillere i samme tid. That’s it. Kompleksiteten opstår i spillernes forsøg på at løse den udfordring de står overfor. En udfordring som kræver de bruger deres ressourcer, magi og tidsrejser fornuftigt.

Mekanik for tidsrejser er naturligvis i centrum. Tidsrejsereglerne svarer langt hen ad vejen til Harry Potter: Fangen fra Azkaban. Dvs. at hvad er set er sket, men alt andet kan ændres. Så spillerne skal sørge for at alt der er set sker. Undervejs kan dette setup føre til at spillerne f.eks. får til opgave at efterlade den samme ting flere gange. Det giver en masse spøjse og hjerneudfordrende situationer.

Husk at paradokser er ok, bare ikke til sidst. Samt at selv tidsrejser ikke varer evigt.

Mekanikker: Time travel (simuleret…), tile laying, Puzzle, kooperativt

Om designerne

Vi er en del af en større flok nørdvenner som spiller og laver brætspil. Med års mellemrum hiver vi et af dem med ud af hulen og viser det til Fastaval. “Hvor nørdede spørger du?” Undervejs i designet af spillet brugte vi en hel aften på at kategorisere forskellige former for tid, og flere aftener hvor vi gennemgik forskellige tidsrejseregler fra fiktionens verden (Back 2 the Future, Looper, Edge of Tomorrow etc).
Samlet har vi lavet 6 brætspil, 2 rollespil og 1 livescenarie til Fastaval. Samlet har vi også et tilsvarende antal uddannelser – halvt så mange hvis vi ikke tæller Flemmings med.
Vi har deltaget med vekslende frekvens tilbage fra midten af ‘90’erne og har undervejs stået for desgnerbrætspil, brætspilscafé, været jury mv.

Claes
Flemming
Lone
Muyten
Troels