Et scenarie om fire ulykkelige menneskers desperate forsøg på at holde på deres familie. Et scenarie om traditioner. Et scenarie om at fastholde den gode stemning for enhver pris. Rerun fra Fastaval 2011.

Mia nedstirrede leverpostejen. Hun havde ingen anelse om hvad hun skulle sige. Hvordan skulle hun kunne stå der og virke glad og lykkelig, når hun kunne mærke hele verden falde sammen omkring hende? Mest af al havde hun lyst til at rejse sig, løfte sit glas og så skrige højt og længe. Hun ville fortælle far hvad hun virkelig mente om ham, fortælle om hvad Thais havde gjort, hvad hun virkeligt havde lavet og hvor stort et helvede de alle havde gjort hendes liv til og hvordan hun selv havde gjort det værre. Hun ville forsøge ikke at tude imens, men vidste også det ville være umuligt, ligesom hun vidste at mor ville begynde at græde, far ville gå amok og hun ville nok aldrig se Thais igen.

Mia flyttede sit blik fra leverpostejen og op på hendes familie, der alle sad spændte og ventede på hendes tale. Mia tog en dyb indånding, åd hendes had og fortvivlelse i sig for et kort øjeblik og løftede sit glas.

”Nu skal I høre om en dejlig ting der er sket for mig i år” startede hun.

Familien Hansen er ikke en lykkelig familie.

Scenariet omhandler en almindelig dansk familie, der mødes hver påske i en årrække. Det er et scenarie om fire ulykkelige menneskers desperate forsøg på at holde på deres familie. Et scenarie om traditioner. Et scenarie om at fastholde den gode stemning for enhver pris.

Spillet på Fastaval 2011. Scenariet blev dengang nomineret til priserne for både Bedste Scenarie og Bedste Virkemidler.

Om scenariet:
Antal spillere: 4 spillere og 1 spilleder.
Spilletid: 2 timer
Aldersgrænse: 13+
Sprog i spillermateriale: Dansk og engelsk
Sprog i scenarietekst: Dansk og engelsk
Læsemængden for spillere: 2 sider