En gruppe pingviner er faret vild i en storm og befinder sig i Caribien i året 1670.
Nu er deres eneste valg at stjæle et piratskib og forsøge at navigere det hjem.
Penguin Pirates et et afslappet spil med kaotisk simultan planlægning.

  • Varighed: 30-60 min

  • Antal spillere: 4 (kan spilles ar færre)

  • Sprog: Engelske regler. Kan spilles på dansk.

Foromtale

I Penguin pirates kontrollerer hver spiller en pingvin på et stjålet piratskib. I hver tur kan pingvinen tildeles forskellige opgaver på det stjålne skib (worker-placement-style). Disse opgaver involverer styring af skibet, hævning af flere sejl eller bare udtømning af vand før skibet synker.

Problemet er, at pingviner ikke er de bedste til teamwork. Kan du regne med, at dine med-pingviner drejer til venstre (eller bagbord)? Pingvinerne er måske ikke altid lige pålidelige. Hver runde vil den samme information blive præsenteret for alle spillere, men hver spiller skal træffe sin beslutning i hemmelighed om, hvad deres pingvin gør.

Der spilles på på en tilfældigt opbygget spilleplade, hvor havet er fyldt med orkaner og kæmpeblæksprutter, og piraterne jagter jer altid for at få deres skib tilbage. De fleste af felterne viser en tydelig positiv eller negativ effekt, så hvis spillerne kan koordinere deres indsats på farten bliver de belønnet.

Penguin pirates er et let og forfriskende co-op spil. Det er hurtigt og engagerende med simple regler og meget tematiske spillefelter. Spillet indeholder aspekter fra tungere spil såsom robo rally og Formel 1, men i en lettere tilgængelig pakke.

Om designeren

Bjarke har været en del af besætningen på Fastaval siden 2007 med kun få pauser. Han startede i infoen og senere som en del af Bunkeren. Dette er hans første år som en del af de “kreative kræfter”

I øjeblikket spiller han Gloomhaven, Everdell, Aeons End og Spirit Island som hans top 4-spil.
Han er ikke glade for  Robinson Crusoe, som han synes er knusende svært “uden anden grund end at irritere”

I den virkelige verden arbejder Bjarke indenfor neurovidenskab på Aarhus Universitet.