I Politeia spiller du en leder af en polis (bystat) i det antikke Grækenland. Hver tur vælger og betaler du for handlinger på et fælles “mancala-bræt”, i kampen for hegemoni over alle grækerne. Spillets handlinger lader dig erhverve talenter (penge) eller ressourcer, investere i bygninger og monumenter eller ofre til guderne og allokere borgere til byer. Men pas på, truslen om en krig med perserne hænger over dit hoved som Damokles-sværdet.

  • Varighed: 60-90 min

  • Antal spillere3-5

  • Sprog: Engelsk (men kun tekst på vejledningsark. Selv spillet er sprog-neutralt)

Foromtale

Politeia tager spillerne tilbage til Perserkrigene. Stillet over for truslen om en persisk invasion skal spillerne samarbejde for at forsvare deres civilisation. Konkurrencen om ressourcer er dog hård, og ligesom de antikke grækere vil spillerne sandsynligvis vende deres våben mod hinanden.

Brug de forskellige handlinger til at tilføje talenter fra forsyningen til hånden, lav talenterne om til borgere på spillepladen, og lad borgerne i enten fredelig handel eller aggressiv krigsførelse. Borgere, der falder i de persiske krige, tjener sejrspoint (VP), ligesom kontrollerede byer, og når en spillers forsyning er opbrugt, vinder spilleren med flest VP.

Spillepladen består af et netværk af byer, hvor borgere er placeret. Den, der har flertal i en by, kontrollerer den og modtager indtjeningen fra byen, men er også den første til at miste borgere, hvis perserne angriber.

Handlingerne vælges fra en tilfældigt opsat handlingstavle. Saml handlingsmarkørerne op i et handlingsrum, og placér dem en efter en i feltet for de handlinger, du ønsker at udføre. Jo flere tidligere handlingsmarkører der er i et handlingsrum, jo ​​dyrere er handlingen.

Der er fire typer handlinger:

  • Modtag: Anskaf talenter, enten direkte gennem skatter og afgifter eller indirekte gennem import af ressourcer, der kan byttes til talenter.
  • Betal: Brug ressourcer på at erhverve talenter, bygninger (til billigere handlinger) eller ofre (til VP).
  • Placér: Byt talenter til borgere, enten for at konsolidere dine byer eller for at udvide til nye.
  • Flyt: Brug dine borgere til at angribe eller gøre oprør, eller invitér perserne til at kæmpe mod dine modstandere.

Jo flere borgere du får på brættet, jo flere talenter kan du tjene. Men pas på, når 10+ borgere (græske eller persere) er blevet fjernet fra brættet, angriber perserne.

Den unikke handlingsmekanisme giver spillerne mulighed for at optimere handlingskombinationer og samtidig blokere andre spilleres handlinger ved at gøre dem dyrere. Dette åbner op for adskillige strategiske veje, der spænder fra langsom motoropbygning til manipulation af flertals herredømme på spillerplade, så perserne angriber på det rigtige tidspunkt og sted. Alle spilelementer har en historisk baggrund, hvilket gør Politeia til et spil med traditionel Euro-mekanik forbundet med et stærkt tema.

Om designeren

Mit navn er Nicholas Hjelmberg, og jeg har været gamer  siden barndommen. Startende med klassiske spil som skak og RISK, gik jeg videre til at udforske “amerikanske” spil som Diplomacy og Civilization og derefter “Euro-spil” som Settlers og Tigris & Euphrates. Ved at kombinere min spilerfaring med min historieinteresse og IT- og kvalitetsfag besluttede jeg at gå ind i den spændende verden af brætspilsdesign og -produktion. Ambitionen i mine spil er at udforske ny og innovativ mekanik og tilbyde spillerne interessante beslutninger, rig interaktion og lidt eller ingen tilfældighed. Flere af mine spil er blevet præmieret i prestigefyldte konkurrencer, men jeg har endnu ikke fundet en udgiver til dem. Dette bliver min første Fastaval, og jeg håber, at de besøgende vil finde Politeia spændende og engagerende.