Premiererollespil 2019

Premiererollespil 2019 – Call for synopsis!

Så er det atter tid til at tænke på rollespil til Fastaval. Fastaval plejer at modtage rigtig mange synopser, og vi håber meget, at den tendens fortsætter, så vi igen i 2019 kan tilbyde spillerne et fantastisk, spændende og varieret scenariefelt. Send os din/jeres scenarieidé i form af en synopsis og få muligheden for at bidrage til Fastaval i påsken 2019.

Det vil igen i år være muligt både at sende synopser ind til fuldlængde-scenarier og noveller. Noveller er scenarier hvor hele afviklingen ikke tager mere end to timer, mens fuldlængde-scenarier er scenarier af en varighed mellem to og fem timer. Vi er også åbne for projekter, der ikke passer ind i de to kategorier – i sidste ende er det vigtigere at lave et godt program, end at alting passer ind i kasserne.

Livescenarier er også velkomne på Fastaval, både i de almindelige scenarieblokke og som noveller. Hvis du/I har nogle praktiske spørgsmål i forbindelse med live, så tag endelig kontakt til os. Fastaval vil så vidt som muligt være behjælpelig med det praktiske omkring afviklingen af livescenarierne.

Fastaval accepterer kun premierescenarier, så de kan ikke tidligere være blevet sat op på en anden con. Det står dog alle frit for at lave et remake af et allerede eksisterende, færdigskrevet scenarie, enten ens eget eller andres (men spørg dem lige først, det er høfligst). Hvis man ønsker at lave et remake, skal det klargøres i synopsen, hvordan remaket adskiller sig fra originalen.

Som udgangspunkt anbefaler vi at bruge tiden på at finpudse og udbygge én scenarieidé, frem for at forsøge sig med mange synopser på en gang. Det er imidlertid tilladt at sende flere synopser ind, hvis man har lyst. Gør man det antager vi dog, at det også er fordi, man regner med at kunne skrive flere scenarier, hvis de alle bliver udvalgt.

Synopsen

Det vi beder om er først og fremmest en præsentation af din/jeres idé til et rollespilsscenarie.

En synopsis er et kort skriv der forklarer scenariets særtræk, hvorfor det er fedt, og hvad spillerne vil få for en oplevelse ved at spille det.

Du kan læse mere om formen i Mikkel Bækgaards fine beskrivelse fra 2005 her  eller i Kristian Bach Petersens supplerende artikel om synopseskrivning fra 2012 her.

Derudover vil vi bede om følgende fakta:

  • Titel (behøves ikke være den endelige)
  • Type synopsis: fuldlængde, novelle eller andet
  • Genre
  • Antal spillere
  • Er der én, ingen eller flere spilledere
  • Forventet spilletid
  • Navn, mail og tlf. nr. på alle deltagende forfattere. (Det er muligt at skrive under pseudonym, men de scenarieansvarlige skal stadig bede om forfatterdata.)

Deadlines

Synopserne skal sendes til de scenarieansvarlige Louise Floor Frellsen og Niels Jensen på mailadressen: scenarieansvarlige@fastaval.dk senest lørdag den 1. september 2018 kl. 23.59.

Vi sender svar tilbage senest den 16. september. Kort tid efter præsenterer vi feltet på Fastaval.dk.

De færdige scenarier skal afleveres til de scenarieansvarlige senest onsdag d. 6. februar 2019 kl. 23.59.