Den kætterske farao Akhenaton har forsagt det gamle riges guder og tilbeder nu kun solguden Aten. Hvordan stopper man den mægtige solgud, hvis ikke ved at fremkalde en kraftig formørkelse? Du spiller som en af de forsagte guder, der kæmper for kontrol over Egypten i dette let-at lære, strategiske mønster-bygge-spil.

  • Varighed: 60-90 min (+ 15 min til regler)

  • Antal spillere: 2-4

  • Sprog: Engelsk

Foromtale

I “Deities of the Old Kingdom” skal du kaste terninger og skubbe dem ind i et terning-gitter og prøve at forbinde så mange symboler af samme type som muligt. Hvert symbol, du forbinder, vil give dig én fordel. Du vil bruge gudernes gundt (Favor) på at få domænekort og kaste trylleformularer, der vil hjælpe dig med at fuldføre besværgelser. Den første spiller, der fuldfører et fast antal besværgelser, tilkalder formørkelsen og vinder spillet!

Fokuspunktet i spillet er det altid foranderlige terning-gitter kaldet “Marken” (The Field). Når du har skubbet terninger, flytter du en blokerings-markør over på en terning i The Field, hvilket forhindrer det symbol i at blive skubbet (lodret og vandret), samt forhindrer symbolet i at blive brugt.

Domænekortene du samler, bruges til at fuldføre besværgelser, som vil bringe dig tættere på sejren, men også give dig adgang til nyttige evner og unikke kræfter. Planlæg på forhånd ved at låse op for de mest nyttige evner til din egen strategi. Vil du gå efter mange svage besværgelser eller nogle få stærke?

På en tur i spillet begynder spilleren med at kaste terningerne. Så har de to muligheder:

  • De kan skubbe 1-3 terninger, der viser et enkelt symbol, ind i feltet for at forbinde terninger og opnå gunst (favor). Dette indløses med det samme og bruges hovedsageligt til at få domænekort. Du kan også bruge gunst på at kaste et besværgelses-kort, du måtte have på hånden.
  • Det andet valg er at ignorere terningerne og betale domænekortene, der kræves for en besværgelse. Du kommer tættere på målstregen, og du kan også vælge en opgraderings-evne. Du kan også trække 1-3 nye besværgelseskort, når du udfører denne handling, afhængigt af hvor mange symboler af samme type du kastede.

Om designeren

Tobias er 34 år gammel, og Deities of the Old Kingdom er det første af hans spil, der har nået et spillebord. Han forsøger at skabe spil, der er nemme at lære og har masser af interessante valg. Mens tilfældigheds elementer altid er en faktor i hans spil, har de sjældent meget at gøre med, hvem der vinder, og hvem der taber.

Tobias arbejder som arkæologisk administrator for en svensk länsstyrelse. Han elsker at skabe brætspil, at skære i træ og hænge ud med sin familie.