Intet er vigtigere end hvem der bliver årets prom queen. Intriger og drama får elimineret kandidaterne en efter en, men hvis du selv er røget ud, bliver det kun desto vigtigere, at din rival ikke ender på scenen.

Stikord: High school-komedie – Ensembledrama – Intrige

”Hvad er der så fedt ved Cæsar? Brutus er præcis lige så nuttet og pæn som Cæsar. Brutus er lige så klog som Cæsar, og folk kan lide Brutus og Cæsar lige godt. Hvornår blev det i orden for en person at være alles chef? Vi burde bare totalt dolke Cæsar!”
-Anonym, BFF til en prom queen-kandidat

Du er hermed inviteret med til Prom på John Hughes High.

Frem mod prom skal vi sammen finde en værdig vinder af tiaraen. I år har vi ændret reglerne, så alle har en mulighed for at forvandle sig fra en grim ælling til en smuk svane.

Queen Bees er en high school-komedie, hvor vi følger femten 17-årige teenagepiger. De er medlem af de fem vigtigste kliker på skolen og vil alle gerne have, at kronen tilfalder netop deres gruppe. Det bliver en kamp fyldt med latter, tårer og rygter. Bliver det ikke en selv der vinder, er det bare endnu vigtigere, hvem der får kronen.

I Queen Bees skal du som spiller have det sjovt, mens rollerne udmanøvrerer hinanden med rygter. Alle spillere starter med tre roller, for til sidst kun at have en prom queen-kandidat tilbage, der kan vinde tiaraen.

Det er fokus på at skabe en fælles fortælling, hvor spillerne med hjælp fra forskellige virkemidler selv skaber historien om deres vej til måske at blive prom queen. Der er både plads til en fortælling, hvor den ledeste pige vinder, den klassiske fortælling og underdog-fortællingen, hvor den grimme ælling vinder. Uanset hvad spillerne beslutter, handler Queen Bees om store egoer, intriger, venskaber og teenage-drama for rollerne, imens det er sjovt og underholdende for spillerne. For rollerne er det alvor, men der er som spiller plads til at grine af rollernes skæbne.

Om forfatterne:
Thor er en del af forfatterkollektivet Jesu Bar Mitzvah, og dette er hans femte scenarie til Fastaval. Hans største ønske har i flere år været at blive prom queen, men han har indset, at det ikke kommer til at ske. I stedet har han set Mean Girls på repeat de sidste mange år.

Marie er mere en elevrådstype end en prom queen. Det til trods har intet gjort hende gladere end at købe 25 tiaraer ind til afviklingerne af Queen Bees, som er hendes femte scenarie til Fastaval.

Om scenariet:
Antal spillere: 5 spillere og 1 spilleder.
Spilletid: 4 timer
Aldersgrænse: 13+
Sprog i spillermateriale: Dansk og engelsk
Sprog i scenarietekst: Dansk og engelsk
Læsemængden for spillere: 2 sider