Riding Shotgun er et holdbaseret spil med dristige banditter og garvede vagter, der kæmper i en hektisk plyndring af guld fra en diligence på de svedne sletter i det gamle Vesten. Taktisk brug af kort, effektivt teamwork og modige bluff er nødvendig for at se dit hold sejre og ride triumferende ud i solnedgangen.

  • Varighed: 120 min (inkl. regler)

  • Antal spillere4-8

  • Sprog: Dansk eller Engelsk

  • Digital platform: Tabletop Simulator. Du skal have købt og installeret denne software før du kan spille med.

Foromtale

I Riding Shotgun har to hold af spillere hver deres roller. De spiller enten som vagter, der forsøger at eskortere en diligence fyldt med guld sikkert til storbyen, eller som banditter, der ønsker at gennemføre det perfekte røveri og slippe væk med guldet.

Vagterne kan vinde ved at såre banditterne så meget, at de må stikke halen mellem benene og flygter, eller ved at forsvare sig længe nok til, at diligencen når frem til banken. I mellemtiden kan banditterne forsøge at stoppe diligencen helt med taktisk brug af dynamit eller bruge deres lassoer til at få fat i alle poserne med guld fra vagterne!

I hver tur holder spillerne en hånd med kort, hvorfra de skal kassere ét. Det kasserede kort bestemmer spillernes rækkefølge. Det kasserede kort bliver nu tilgængelige til brug på modstandernes hold, så der skal træffes omhyggelige beslutninger fra starten. I en spillers tur kan de bruge deres kort til at skyde fjender, kaste dynamit, lasso guld eller forsvare sig mod fjendens angreb. Derudover skal der i hver handling spilles et kort med billedsiden nedad, så der vil være rig mulighed for at bluffe og mod-bluffe hinanden. I slutningen af ​​turen bestemmer de kasserede kort, der er tilbage på bordet, om diligencen hæver eller sænker farten, hvilket tilføjer endnu et spændende lag af taktik i spillet.

Spillerne har også et begrænset antal reaktions-kort, som kan bruges i vigtige øjeblikke til at forhindre et afgørende angreb, hjælpe en allieret eller genvinde tiltrængt styrke, som går tabt, når en spiller ikke kan forsvare et angreb eller bliver fanget i et bluff. Den rigtige brug af reaktions-kort på et vigtigt tidspunkt, kan måske vende spillet til jeres fordel.

Riding Shotgun er et tempofyldt spil med teamwork, bluffing og vigtige beslutninger. I sidste ende kommer det hold, der kan koordinere sine handlinger bedst, ud som vindere!

Om mig (designer)

Min baggrund inden for spil kommer fra miniatureverdenen. Jeg har samlet og malet figurer og modeller i omkring 30 år, hvilket er en lidt vild tanke! Jeg er dog relativt ny inden for brætspil design, og Riding Shotgun er mit første komplette spil – selv om jeg også har adskillige andre brætspil i gang på forskellige udviklingsstadier.

Det har været en fantastisk rejse at udvikle Riding Shotgun sammen med Søren. Vores arbejdsmetoder og færdigheder supplerer hinanden godt. Jeg ser frem til at skabe flere spil med ham i fremtiden!

Om mig (designer)

Dette er anden gang jeg har et spil med til Fastaval. Sidste år deltog jeg med Playful Gods. I år har jeg slået mig samme med Mark og lavet dette fantastiske Western spil om at stjæle guld fra en diligence. Det har været en sand fornøjelse at kombinere tema og mekanikker til spillet – samt at få det hele til at spille digitalt i år.

Til daglig er jeg projektleder, og om aftenen er jeg brætspildesigner. Og hvis du ser mig stå og stirre tomt ud i luften, så skyldes det nok at jeg står og spekulerer over, hvordan jeg kan implementere nye spilmekanikker i mit næste spil.