Silent Planet er et solo survival spil, med fokus på historiefortælling, der placerer spilleren på en død planet, alene og med meget få ressourcer. Kun ved at udforske ruinerne efterladt af en race af uddøde rumvæsner, og ved at løse planetens mystiske mysterier, kan spilleren gøre sig en forhåbning om at slippe væk.

  • Varighed: 1 time

  • Antal spillere: 1

  • Sprog: Engelsk

Foromtale

Silent Planet er et spil der er opstået af min kærlighed til oldschool scifi historier, samt den britiske kunstner Lee Vincents malerier. Hans syrede og semi-abstrakte landskaber og mærkelige byer/borge, hidkalder en følelse af noget fremmed og oldgammelt, som jeg ser som en oplagt baggrund for den slags scifi historie, der mest handler om at dø alene på en fjern planet, meget langt væk hjemmefra. Med dette spil håber jeg på at kunne skabe denne følelse i spilleren, af melankolisk ensomhed, som de trasker rundt på den forladte planet og kigger på de kryptiske efterladenskaber, af en uddød race af mystiske væsner.

Spillet handler om overleve, ved at styre sine ressourcer. Spilleren bruger ilt og brændstof til at bevæge sig rundt på planeten, for at indsamle de få ressourcer der er at finde, og for at prøve at finde en måde at reparere deres rumskib på. Spillepladen udgøres af 25 kort i en firkant som spilleren bevæger sig imellem. Når ressourcerne løber ud har spilleren mulighed for at dekonstruere dele af sit fartøj; herved opnår de en lille smule ressourcer, men reducerer også deres mobilitet og flexibilitet. Dette er spillet centrale mekanik; at spise sig selv for at overleve. På kortene kan der også findes ressourcer, samt andre brugbare genstande, men oftest kommer dette med en risiko.

Om designeren

Jeg hedder Peter Langkjær Møller. Jeg har designet spil i omkring 5 år og deltog i konkurrencen til Fastaval i 2019, med et katastrofalt spil, som var meget lærerigt at lave 🙂 Jeg er 36 år og bor med min kone og 8 måneder gamle datter (som forøvrigt er meget opbakkende og slet ikke distraherer mig fra at designe spil) i en lille by nær Silkeborg.

Jeg får udgivet mit første spil i (antageligvis) 2023, når Pegasus udgiver mit drafting kortspil Black Hole Buccanneers. Jeg får også udgivet et andet drafting kortspil ved navn Stew Orleans af Black Box Adventures, men jeg ved endnu ikke hvornår.