Menneskehedens sidste rumflåde er på flugt fra en sværm af maskiner.
Der er ressourceknaphed, og overlevelse afhænger af nogle få modige kaptajners handlinger.
Flåden skal snart vælge en ny admiral.
Hvem vil få tilstrækkelig støtte fra flådens politiske fraktioner,
og hvor mange liv vil gå tabt i kampen om magten?

  • Varighed: 3 timer

  • Antal spillere2-4

  • Sprog: Engelsk

  • Digital platform: Tabletop Simulator. Du skal have købt og installeret denne software før du kan spille med.

Foromtale

I Space Caravan er hver spiller en kaptajn på et rumskib i menneskehedens sidste rumflåde. Målet med spillet er at få tilstrækkelig støtte fra de 7 politiske magtgrupper, der styrer flåden, så du bliver valgt som den nye flådeadmiral.

Kernemekanismen er worker-placement, hvor spillerne skiftes til at sende deres kaptajn eller en af ​​deres to besætningsofficerer til at udføre handlinger. Hvert skib i flåden er tilknyttet én af magtgrupperne​​, og de handlinger du foretager, definerer, hvem du får støtte fra. Spillerne kan også besøge planeter eller rumstationer i systemet, kan indgå i diplomatiske forhandlinger med rumvæsner eller opgradere skibet og besætningen.

Men de 7 magtgrupper er ikke enige om vejen frem for menneskeheden. Gennem historie- og begivenheds-kort kan en gruppe håndhæve nye politikker, og spillereglerne kan ændre sig. For eksempel, hvis den religiøse Seeker gruppe er dominerende, kan de tvinge flåden til at hoppe til et nyt stjernesystem efter hver runde og dermed tvinge spillerne til at samle mere brændstof og begrænse adgangen til planeterne i hvert system.

Desuden jages flåden af ​​en sværm af maskiner. Disse maskiner vil angribe og til sidst ødelægge skibe i flåden. Når et flådeskib ødelægges, mister den gruppe de tilhører magten, og det action-space der er tilgængeligt skibet går tabt. På denne måde reduceres antallet af tilgængelige action-spaces efterhånden som spillet skrider frem.
Spillerne kan vælge at kæmpe imod og angribe maskinerne. Men nogle gange kan det være politisk gunstigt ikke at gøre noget og lade maskinerne ødelægge skibe, der tilhører en modsat magtgruppe. Magtbalancen kunne jo gå hen of skifte til din fordel, hvis de grupper der støtter dine modstandere mister deres skibe.

Du bør spille dette spil, hvis du kan lide at at spille store worker-placement spil. Space Caravan forsøger at væve en space-opera historie på et politisk plan sammen et worker-placement spil, og hvert spil vil forløbet forskelligt og slutning vil afhænge af de handlinger, som spillerne træffer under spillet.

Om designeren

Allan har arbejdet med computerspil siden midten af 90’erne og arbejder nu som rådgiver for opstartsvirksomheder i den danske computerspilindustri. Han nyder spil som Bloodbowl, Caverna, Wingspan, Gloomhaven og Pathfinder.
Allan fik sit første brætspil Itchy Monkey udgivet i 2018. Han har deltaget på Fastaval med brætspilsdesign siden 2016.