Taynikma er et kooperativt adventurespil om fire unge helte der skal redde eventyrlandet Tayklanien fra Fyrstinden og hendes håndlanger – den onde kaptajn Henzel. Det er baseret på bogserien af samme navn.

  • Varighed: 60-75 min. inkl. Regler

  • Antal spillere2-4

  • Sprog: Dansk

Foromtale

I eventyrlandet Tayklanien kæmper fire unge helte mod fyrstinden og hendes håndlanger – den onde kaptajn Henzel. Kejserinden og Henzel vil knuse de oprørske klaner en gang for alle, og for at stoppe dem må Koto, Sarina, Artan og Monto arbejde sammen for at finde de magiske taynikmaer og lære at styre deres kræfter.

Taynikma er et kooperativt adventurespil som især retter sig mod børn og deres forældre. Det handler om at løse missioner, finde spor, kæmpe mod fjender og gå på eventyr. Men det gælder også om at forhindre skurkene i at nå i mål med deres onde plot.

Spillet forløber over to “historier” der kan spilles uafhængigt af hianden. I den første skal spillerne finde deres nikmaer, mens de i den anden skal tage det endelige opgør mod Henzel og fyrstinden.

Taynikma-spillet er baseret på bøgerne af samme navn af Merlin Mann og Jan Kjær, og fans vil kunne genkende meget. Fokus har været at lave et adventurespil hvor reglerne fylder så lidt som muligt så der er plads til både store og små historier – uanset om man kender forlægget eller ej.

Nøgleord: samarbejde, adventure, historie, terninger.

Om designeren

Mads har skrevet flere rollespilsscenarier til Fastaval og deltager i år med sit femte brætspil. Til daglig lever han af at lave spil om ting som teamledelse, identitetstyveri, gener og arvelighed, verdensmål og meget andet.