af Matthias Kaalund Keller og Stefan Jacob Bierrings Jensen

The Secret Commonwealth er en rejse gennem europæisk folklore fyldt med feer og magi. Administrer dine terninger og skatte, mens du rejser gennem landet, naturen og havet til din destination, et sammenstød, hvor teamwork, held og færdigheder vil bestemme fremtiden for den, der ejer den krop, du besidder.

Foromtale

  • Tid: 60-90 min
  • Spillere: 2-4
  • Sprog: Engelsk

“The Secret Commonwealth” er et brætspil inspireret af folkeeventyr, “choose your own adventure” bøger og fortællefokuserede brætspil. I spillet spiller I heroiske ånder, som tilbringer deres liv efter døden i et rige ved navnet”The Secret Commonwealth”. Her bor I, indtil I bliver tilkaldt af en, der har hårdt brug for hjælp. Det er din pligt og forbandelse at stige ned til jorden og besætte deres krop. I denne tilstand er der kun to udfald: løs problemet, eller forbliv i jeres værtskrop i en evig tilstand af vanvid.

I spillet The Secret Commonwealth vælger hver spiller en karakter – hver karakter starter med et bestemt sæt terninger, skatte og tokens. På din rejse vil du møde udfordringer, der kræver, at du matcher bestemte symboler enten med terningkast, tokens eller skatte- dit repertoire opbygges, mens du går. Når I når slutningen, skal du bruge alt du har tjent gennem din rejse, til at kæmpe en udholdenhedskamp mod en boss.

Udfordringer er opdelt i fire typer: Fighting, Magic, Trickery eller Charm. Disse typer har tilhørende symboler, som du kan kaste på dine terninger. “Anweald”-symbolet er et universelt symbol og kan stå for ethvert symbol, der er nødvendigt.

Undervejs skal der træffes valg, der vil gøre godt for nogle og såre andre. Der er mange naturlige og overnaturlige kræfter i verdenen for eksempel: “folket”, “dyrene”, “feerne”, de “de spirituelle” eller dine “forfædre”. Dit forhold til disse folk holdes styr på på “standpunkts-brættet” hvilket kan påvirke, hvordan du kommer ud af situationer som en heksejagt eller mødet med en fe-cirkel.

Om designerne

Matthias K. K.
Hej – Jeg er en 31-årig historiefortæller, som ikke kan lade være med at stirre ind i tomrummet i det kollektive ubevidste. Med hjælp fra Jung og Lovecraft prøver jeg at gribe de kræfter, der trækker i vores tråde. En søgen inspireret af mit arbejde med psykiatrien. Stefan og jeg forsøger at lave et brætspil, hvor deltagerne kan lege med disse skjulte determinanter.

Stefan J. B. J
Hej! Jeg er Stefan. Jeg er 28 år gammel, og jeg elsker et væld af kreative bestræbelser. Jeg nyder især at prøve at få spilmekanikker til at fungere og føles tilfredsstillende. Jeg har for det meste sat mit præg på mange af de praktiske aspekter af spillet, men nyder at skrive, hvad der er nødvendigt. I min dagligdag arbejder jeg som lærer i specialpædagogik.