Nede i den slimede kloak forsøger de legesyge rotter at glide hele vejen ned af glidebanen uden at blive stoppet af den store grimme rottemopper. Mens rottemopperen sætter forhindringer op, bruger de legesyge rotter rottelort, til at glide lettere.

  • Varighed: 20-40 min.

  • Antal spillere: 2

  • Sprog: Dansk

Foromtale

I dette assymetriske to-personers familiespil spiller den ene de fire legesyge rotter og den anden spiller den stor grimme rottemopper.

Ved terningernes hjælp, som bliver trukket fra en pose, glider de legesyge rotter nedad på glidebanen. På banen ligger der skrald som rotterne kan spise af og derved lægge en lort. Lorten kan sættes i pelsen til senere brug eller den kan smides foran rotten som så glider lidt længere. En lort fra pelsen kan kastes til en af de andre rotter hvis den skulle have mere brug for at glide lidt længere.
Rottemopperen trækker ligeledes terninger fra sin pose, som bruges til at sætte forhindringer op på banen og forsøge at standse den galskab som de legesyge rotter har gang i.

Kommer alle de legesyge rotter hele vejen ned af glidebanen inden posen med terninger er tom, vinder de spillet. Hvis ikke, har rottemopperen sejret.

Om designeren

Maila har designet spil siden 2018. Hendes debut som designer ved Fastaval var i 2021. Vandt dette år Ægget i Game Rush Konkurrencen for ovenstående spil.
Yndlingsspil kan nævnes Maracaibo, Coimbra og Tzolk’in. Hun holder også af at spille spil hvor man har det sjovt, hvilket afspejler hendes egne spil.

I oktober 2021 har hun sammen med to andre, åbnet Operaen Randers, som er en ny brætspillscafé.