Tæt på kysten, ligger det lille sommerhus. Derude, hvor den alt omfavnende himmel og det ubegrænsede hav får verden til at føles uendelig. Her bruger familien sine sommerstunder hvert år.

Antal spillere og spilledere 4 spillere + 1 spilleder

Tid Cirka 4 timer spil og 1 times workshop

Sprog Hele scenariet på dansk og engelsk

Aldersgrænse +15

Læsemængde Korte tekster af maksimalt en halv sides mængde af gangen til spillerne, desuden
små kort med tekst er en del af spilmekanikken.

Online Ja

  • Melankoli

  • Familie

  • Symbolik

  • Afsked

Foromtale

Tidevandet er en tungsindig fortælling med dvælende tidslighed, havet og afsked som tematik.

Aftryk der former sig til figurer og linjer. Vandkanten der ruller ind, trækker minder med ud. Fodaftryk der forsvinder for blot at forme sig igen med en ny tid, nye gæster, foranderligt og samtidig er det konstant.

Scenariets omdrejningspunkt er en familie, to forældre og deres tvillingebørn. Det er med disse karakterer i fokus, at havets og strandens stemninger udtrykkes. Oplevelsen af at sige farvel og at lade sine elskede komme videre er central for fortællingen.

Vi møder familien gradvist og udforsker deres liv i sommerhuset sammen. Tidevandet er et scenarie om små glæder, varm latter og musik. Det er et scenarie om de små konflikter og det ukomplicerede familieliv. Med udgangspunkt i det foranderlige som også reflekteres i scenariet fortællestil og mekanikker. Dette er et scenarie der bearbejder de små dramaer, det er tænkt som et abstrakt, melankolsk digt til havet.

Spillertype:

Du skal både have lyst til at dvæle ved fortællingen og melankolien og samtidig nyde at skabe scener med dine medspillere. Spillerne skal både spille karakterer og stemninger og scenariet har stort præg af fælles, sproglig billedmaleri.

Spilledertype:

Du skal have lyst til at facilitere spillernes kreativitet igennem både workshop og generelt spil. Du skal ikke være bange for stilhed; du skal have lyst til at dvæle ved fortællingen sammen med spillerne og give dem plads til at løbe med scenografien.