Tågen kommer nærmere og nærmere. Trampelyde, grynt og brøl fylder den ellers så stille by med frygt. Hvad mon tågen gemmer på?

  • Varighed: 45-60 minutter

  • Antal spillere1-2

  • Sprog: Engelsk

Foromtale

I dette tower defence inspireret spil, tager man rollen som enten kongen af menneskenes by, eller alpha trolden. Det gælder om for kongen at beskytte byen ved hjælp af, at samle viden om den nye fjende, og opbygge et forsvar af mure, tårne, katapulter, fælder mm. I dække af en tyk og drivende tåge skal alpha trolden prøve, at manøvrere sine svært uintelligente trolde frem mod byen, så den kan overtage landet, og blive den ultimative alpha.

Spillemetoden for de to roller er asymmetriske, og afspejler forskellen på troldene og menneskene i dette spil. Troldene er store og kluntede, og drives kun af de basale lyster og simple ordre, hvorimod menneskene som er tilpasningsdygtige og kan forstå en avanceret ordre og dens mening.

Trods forskelle, er der også ligheder. Både kongens og alpha troldens træk, symboliseres ved brikker, som trækkes fra en pose, og derefter placeres på spillepladen. Den store kunst i spillet er derfor, at styre posens indhold bedst muligt, så sandsynligheden for at trække de rigtige brikker på de rigtige tidspunkter er størst.

Om designeren

Jeg er en ung herre på 33 år. Jeg designede mit første brætspil da jeg gik i 5 klasse, og har siden da haft en stor interesse i designprocesser og skabelse af forskellige universer og stemninger. Siden mit første spil, har jeg med jævne mellemrum, kommet op med forskellige halvfærdige spille ideer. Det tog dog virkelig fart, da jeg for 4 år siden fik et arbejde der gav mig en masse frihed, og som tillod mig at gøre mere ved min drøm om at designe brætspil. Jeg har ikke fået udgivet et spil endnu, men håber at Fastaval og mit spil Trolls From The Mist, kan være med til at forbedre muligheden for det.