af Sjoerd van der Linde

Drag ud på et eventyr som et skovbarn og hendes bjørnekammerat. Løft den gamle forbandelse, der ligger over skoven, og helbred dens skabninger, før skyggen jager dig!
Wildwoods er historie-drevet solo eventyr, med kort-system og resource-håndtering.

Foromtale

  • Tid: 75-90 min (+15 min regler)
  • Spillere: 1
  • Sprog: Engelsk

I Wildwoods tager du rollerne som et skovbarn og hendes bjørnekammerat, der sætter sig for at helbrede skoven og dens skabninger fra en gammel forbandelse. Du vinder spillet ved at udforske de mange fantastiske steder i skoven og til sidst løfte forbandelsen – før du bliver fanget af skyggen.

Wildwoods giver en udfordrende, fordybende solo-oplevelse med stemningsfuldt artwork og et modulært dashboard med store, udskiftelige placeringsark. Kernen i spillet er en roterende kortsystem, hvor du kaster terninger for at udføre handlinger som Udforsk, Helbred, Fokusere, Påvirk og Venskab. Aktiverede kort placeres i slutningen af din roterende “flod” af kort, hvor de er sværere at udføre – så vælg dine handlinger med omtanke!

Mens du spiller, vil din flod af kort også blive tilstoppet med væsner og fælder, som vil blokere dine handlemuligheder og fjerne din åndelige sundhed, hvis du lader dem stå uanfægtet. Så hvilke handlinger spiller du, i hvilken rækkefølge spiller du dem, og hvor mange terninger bruger du? Og hvordan holder du din flod af kort ren og effektiv?

En måde at gøre dette på er ved at udføre Helbred-handlingen, som lader dig fjerne væsner og gøre krav på deres belønninger. Men for at komme videre, skal du engagere dig i dine omgivelser. Brug din Påvirk-handling til at udføre en af mange sted-specifikke evner, din Udforsk-handling til at lede efter velsignelser, og din Venskab-handling til at bede allierede skovdyr om hjælp. Sørg også for at holde dit humør oppe og oplyse din vej med lyshandlingen, før du bliver tvunget til at trække et skæbnesvangert skyggekort…

Dit mål er at nå det endelige sted og forvise den gamle forbandelse. Hvis du opnår dette, før du løber tør for skyggekort, har du reddet skoven – og du vinder spillet.

Wildwoods er noget for dig, hvis du kan lide fortællende, kortdrevne eventyr såsom Arkham Horror LCG og Aftermath, hvis du nyder et samspil mellem strategisk korthåndtering og balanceringen af ressourcer og held, og hvis du sætter pris på en mytologisk fantasy-setting.

Om designeren

Sjoerd er en ivrig gamer fra Holland, der elsker strategiske spil med meningsfulde, fordybende temaer. Han elsker at analysere og konstruere fortællinger, er fascineret af brætspils historie og mener, at leg er en grundlæggende del af det, der gør os til mennesker.

Sjoerd er ny hos Fastaval, hvor han vil komme ud af skyggerne med sit første spildesign – et solo-eventyr, der er inspireret af en klassisk heltindes rejse, og som er dedikeret til hans to små døtre. I real-live er Sjoerd arkæolog og museums-udstillingsdesigner.