Hvad er Fastavalrollespil?

Rollespil er en kerneaktivitet på Fastaval og kongressen har en helt unik tradition, for at skrive og designe rollespil. Et rollespil på Fastaval bliver oftest kaldt for et scenarie. Et fastavalscenarie er kendetegnet ved, at det er en nedskreven rollespilsoplevelse for 2+ deltagere, der for det meste varer det mellem 2-6 timer.

Fastavalscenarier er ikke bundet af specielle genrer, systemer eller formater. Det betyder på ingen måde, at der ikke er plads til systemrollespil og terningrul på Fastaval, men som forfatter skal du forberede dig på, at folk helst skal kunne deltage i dit scenarie, uden forberedelse eller kendskab til et bestemt system, en bestemt rollespilsverden eller en bestemt genre.

De fleste Fastaval scenarier er table top rollespil, men vi vil også meget gerne have liverollespil på programmet! Fastaval liverollespil kan være minimalistisk uden brug af kostumer eller rekvisitter, men hvis du har vilde ideer så snak med os om hvad der er muligt. Rekvisitter eller andet udstyr er som udgangspunkt noget du selv skal skaffe.

Rollespil på Fastaval har en enorm diversitet både i udformning og indhold og Fastaval er et godt sted at lave rollespil, hvis du har lyst til at eksperimentere lidt med rollespil som medie, men vi vil også rigtig gerne have klassisk systemrollespil.

Scenarierne kan både være gravalvorlige, fantasyfyldte eller action-eventyrkommedier og her er plads til alt fra Call of Cthulhu, investigation, kærlighedsfortællinger, surrealisme og historisk drama.

 

Scroll ned for at læse mere om synopser og hvordan du bliver scenarieforfatter

For at blive scenarieforfatter

Hvis du vil skrive et scenarie til næste års Fastaval, skal du senest den 31. August 2024 sende en synopsis til scenarieansvarlige@fastaval.dk.

En synopsis er en kort tekst på 1-2 sider, der opridser scenariets historie, struktur og særtræk. Synopsen er det sted, hvor du forklarer os hvad spillerne vil få for en oplevelse og hvorfor det bliver fedt at spille. Det er ud fra synopsen at vi udvælger hvilke scenarier der skal med på næste års Fastaval.

 

Workshops og sparring

I løbet af sommeren og efteråret vil de scenarieansvarlige afholde en række workshops (nogle online, andre fysiske) som behandler forskellige dele af det at skrive scenarier og processen omkring. Dette er både for nye og erfarene forfattere.

For de scenarieforfattere der kommer med i årets Fastaval felt vil der være mulighed for at få en sparringspartner som kan hjælpe og give feedback under scenarieskrivningsprocessen.

Læs mere om det og workshop datoer i nedenstående faneblad.

 

Deadlines

Synopserne skal sendes til de scenarieansvarlige Ann Kristine Eriksen og Nynne Søs Rasmussen på mailadressen: scenarieansvarlige@fastaval.dk senest Lørdag den 31. august 2024 kl. 23.59.

Vi sender svar tilbage i første halvdel af september. Kort tid efter præsenterer vi feltet på Fastaval.dk.

De færdige scenarier skal afleveres til de scenarieansvarlige i første halvdel af februar ( den præcis deadline kommer senere). 


De scenarieansvarlige for Fastaval 2024

IMG_0457
Nynne Søs Rasmussen
IMG_0472
Ann Kristine Eriksen

Nynne er kommet på Fastaval siden 2010. Hun har skrevet to scenarier; et meget sødt og et meget ondt – begge to handler om heste. Derudover har hun været scenariedommer tre gange og overdommer to gange. Før hun blev forelsket i Fastaval, var hun inkarneret liver, der spillede alt fra Nordic Larp til Krigslive. Hun har både lavet børnerollespil med Rollespilsfabrikken og været en af hovedarrangørne på konferencerne Forum og Knudepunkt. Nynne har også en forkærlighed for ting som Vampire the Masqurade og Warhammer og går ikke af vejen for at rulle med terninger.

Ann kom på Fastaval første gang i 2011 og skrev sit første scenarie i 2014. Siden da har hun skrevet seks scenarier plus lidt blackbox til husbehov. Praktisk har hun lavet både hjemmeside og kommunikation for Fastaval i mange år, siddet i ottojuryen, været en del af tv-holdet Pingvinstuen (ja, jeg synger Toast-sangen) og siddet i den tragiske hovedarrangørgruppe, som aflyste Fastaval i 2020. Udover Fastaval sætter Ann stor pris på et godt liverollespil i ny og næ (gerne noget med store kjoler) og så har hun været en del af Rollespilsfabrikken engang i tidernes morgen.

Du kan altid komme i kontakt med os på scenarieansvarlige@fastaval.dk