Kommende workshops 2023

Lørdag d. 6. maj 2023 holder de scenarieansvarlige Nina og Danny Scenarieideernes Dag i Valby, hvor alle der har lyst kan mødes og udvikle scenarieideer. Der vil være særligt fokus på Fastaval scenarier, men alle ideer er velkomne.
Dagen er tiltænkt til både deltagere som gerne vil udvikle en eksisterende ide, deltagere som endnu ikke ved, hvad de kunne tænke sig at skrive og deltagere som bare er nysgerrige og har lyst til at lege eller bare vil komme og hænge ud.
Både nye og erfarne forfattere er mere end velkomne!
I løbet af dagen vil der dels være workshops med fokus på ideudvikling og test af enkeltelementer i et scenarie og dels vil der være et hangout space, hvor man kan hænge ud, snakke, skrive eller blive inspireret. Læs mere på Facebook begivenheden her.

Kan du ikke komme med til ide-dagen i Valby, bliver et lignende arrangement afholdt i Aarhus, d. 27. Maj 2023. Se begivenhed her.

Der bliver ligeledes afholdt en sparrings-aften online på Discord, d. 10. Maj 2023. Se begivenheden her.

Hvad er Fastavalrollespil?

Rollespil er en kerneaktivitet på Fastaval og kongressen har en helt unik tradition, for at skrive og designe rollespil. Et rollespil på Fastaval bliver oftest kaldt for et scenarie. Et fastavalscenarie er kendetegnet ved, at det er en nedskreven rollespilsoplevelse for 2+ deltagere, der for det meste varer det mellem 2-6 timer.

Fastavalscenarier er ikke bundet af specielle genrer, systemer eller formater. Det betyder på ingen måde, at der ikke er plads til systemrollespil og terningrul på Fastaval, men som forfatter skal du forberede dig på, at folk helst skal kunne deltage i dit scenarie, uden forberedelse eller kendskab til et bestemt system, en bestemt rollespilsverden eller en bestemt genre.

De fleste Fastaval scenarier er table top rollespil, men vi vil også meget gerne have liverollespil på programmet! Fastaval liverollespil kan være minimalistisk uden brug af kostumer eller rekvisitter, men hvis du har vilde ideer så snak med os om hvad der er muligt. Rekvisitter eller andet udstyr er som udgangspunkt noget du selv skal skaffe.

Rollespil på Fastaval har en enorm diversitet både i udformning og indhold og Fastaval er et godt sted at lave rollespil, hvis du har lyst til at eksperimentere lidt med rollespil som medie, men vi vil også rigtig gerne have klassisk systemrollespil.

Scenarierne kan både være gravalvorlige, fantasyfyldte eller action-eventyrkommedier og her er plads til alt fra Call of Cthulhu, investigation, kærlighedsfortællinger, surrealisme og historisk drama.

Hvis du er interesseret i at se et fastavalprogram, så kan du få et overblik over sidste års scenariefelt her.

 

Scroll ned for at læse mere om synopser og hvordan du bliver scenarieforfatter

For at blive scenarieforfatter

Hvis du vil skrive et scenarie til næste års Fastaval, skal du senest den 1. September 2022 sende en synopsis til scenarieansvarlige@fastaval.dk.

En synopsis er en kort tekst på 1-2 sider, der opridser scenariets historie, struktur og særtræk. Synopsen er det sted, hvor du forklarer os hvad spillerne vil få for en oplevelse og hvorfor det bliver fedt at spille. Det er ud fra synopsen at vi udvælger hvilke scenarier der skal med på næste års Fastaval.

 

Workshops og sparring

I løbet af sommeren og efteråret vil de scenarieansvarlige afholde en række workshops (nogle online, andre fysiske) som behandler forskellige dele af det at skrive scenarier og processen omkring. Dette er både for nye og erfarene forfattere.

For de scenarieforfattere der kommer med i årets Fastaval felt vil der være mulighed for at få en sparringspartner som kan hjælpe og give feedback under scenarieskrivningsprocessen.

Læs mere om det og workshop datoer i nedenstående faneblad.

 

Deadlines

Synopserne skal sendes til de scenarieansvarlige Nina Runa Essendrop og Danny Wilson på mailadressen: scenarieansvarlige@fastaval.dk senest torsdag den 1. september 2022 kl. 23.59.

Vi sender svar tilbage omkring den 7. september. Kort tid efter præsenterer vi feltet på Fastaval.dk.

De færdige scenarier skal afleveres til de scenarieansvarlige senest onsdag d. 1. februar 2023 kl. 23.59.

De scenarieansvarlige for Fastaval 2023 og 2024

Nina Runa Essendrop
Danny Wilson

Nina Runa Essendrop & Danny Wilson har hver skrevet flere international anerkendte fastaval-, live-, og blackbox-scenarier, siden deres fastavaldebut i henholdsvist 2012 og 2013. De har glædet sig som små børn til at få lov til at hygge om det nye hold forfattere og værne om det fantastiske fællesskab der er omkring fastavals scenarieskrivningstradition.

Kontakt os på:  scenarieansvarlige@fastaval.dk