TRYGHED på Fastaval

Fastaval er at stort sted med mange mennesker. Deltagerne kommer fra hele landet, på tværs af aldersgrupper, uddannelse og køn. Nogle kommer for at spille en masse rollespil, andre magic-kort og nogle kommer primært for at hænge ud med deres venner og holde ferie. Men ligegyldigt hvem man er, og hvorfor man er på Fastaval, er det vigtigt at man føler sig sikker og tryg – både som deltager og arrangør.

Herunder kan du læse om de forskellige tiltag, som skal gøre Fastaval bedre i stand til at håndtere konflikter og personsager. Du kan se hvem du skal tage kontakt til, hvis du går med en bekymring eller har et problem du gerne vil have os til at handle på. Samt hvilke personer der står klar til at hjælpe dig før, under og efter Fastaval.

OBS! Fastavals Bunker arbejder ud fra et princip om, at vi kun reagerer på direkte henvendelser. Det kan være på mail, via Tryghedsværterne eller ved personlig henvendelse til et bunkermedlem. Vi handler ikke på baggrund af rygter eller information vi får på sociale medier. Derfor er det ekstra vigtigt at du kontakter os, hvis du føler dig utryg på Fastaval.

Ingen henvendelser er for store eller for små. Vi vil gerne i dialog med dig, så vi kan finde frem til, hvordan vi skaber et trygt rum for dig på Fastaval

Kærlig Hilsen Bunkeren 

Du er altid velkommen til at kontakte Fastavals bunker. Det gælder også hvis det drejer sig om en bestemt person, som du har en konflikt med eller som du er utryg omkring.

Du kan skrive til bunkeren på safe@fastaval.dk. Når vi modtager din mail, indgår vi med det samme i en dialog med dig om det videre forløb. Ofte vil bunkeren kontakte dig angående ynderligere information om hændelsen eller konflikten, for det er enormt vigtigt for os, at vi har alle detaljerne på plads. Det kan også være, at du har venner eller kender nogen som kan støtte op om din henvendelse. På det næstkommende bunkermøde vil den henvendelse så blive behandlet.

Når bunkeren har truffet en beslutning, vil Karen Bech Sørensen, Sofie Falk og Ole Sørensen kontakte dig med svar.

I bunkeren kan vi ikke love, at vi behandler din henvendelse 100% som du ønsker det. Men vi kan love at vi altid lytter og tager din henvendelse seriøst. Vi vil altid gøre vores bedste for at møde dig, der hvor du har brug for det. Og vi vil altid forsøge at skabe plads og imødekomme dine behov på Fastaval.

FORTROLIGHED

Fastavals bunker består af frivillige mennesker og er derfor ikke underlagt tavshedspligt i en lovgivningsmæssig forstand. Men vi arbejder altid ud fra et princip om at ALLE personsager og konflikter behandles fortroligt.

OBS: I sager om grove lovovertrædelser og personfarlige handlinger, kan vi blive nød til at involvere myndighederne.

Fastavals Bunker tager alle typer henvendelser alvorligt. Det vigtigste er at vi bliver kontaktet direkte, ellers kan vi ikke handle på konkrete sager. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal skrive til os, så gør det. Ingen henvendelser er for små. Vi ved også at det nogle gange tager tid, før man har overskud eller lyst til at tage kontakt til bunkeren. Det er helt i orden – det vigtigste er at du skriver.

I år sidder der 7 mennesker i Fastavals bunker. Hvis du syntes det er overvældende, kan du i stedet skrive på safe@fastaval.dk. Her er det kun bunkermedlemmerne Karen Bech Sørensen, Sofie Falk og Ole Sørensen, der tager imod din henvendelse. Når vi har fået din mail indgår vi sammen i en dialog om det videre forløb. Alle henvendelser behandles ens, men beslutningen om eventuel handling tages ud fra det enkelte tilfælde.

Har du været udsat for en ubehagelig oplevelse eller føler du dig alene under Fastaval? Er du ked af det eller følelsesmæssigt overvældet over det scenarie du lige har spillet og har brug for at snakke med nogen – så kontakt Tryghedsværterne. 

Tryghedsværterne er en uafhængig arrangørgruppe, der under hele Fastaval står klar til en snak og en kop kaffe, hvis du som deltager skulle få brug for det. Fastaval er et stort sted med mange mennesker og Tryghedsværterne tilbyder et rum, hvor man kan snakke om stort eller småt, alt efter hvad der lige fylder. De dømmer ikke, men giver dig et øre og et mentalt rum til at kunne bearbejde dine oplevelser. Under hele Fastaval samarbejder Tryghedsværterne med Bunkeren (hovedarrangørerne) på Fastaval, for at sikre bedst mulig sammenhæng for dig.

Tryghedsværterne står primært for tryghed under afviklingen af Fastaval. Så hvis du allerede nu kender til konflikter eller problemer, kan du kontakte Bunkeren på safe@fastaval.dk

Under Fastaval kan du kontakte Tryghedsværterne på telefonnummer +45 61 40 92 64 eller ved at spørge en arrangør nær dig. Der vil også hænge plakater med Tryghedsværterne og kontaktinformation rundt omkring på Fastaval.

#Brugforensnak #Vigiverkaffen

FORTROLIGHED

Tryghedsværterne er frivillige på Fastaval og er derfor ikke underlagt tavshedspligt i en lovgivningsmæssig forstand. Men vi arbejder altid ud fra et princip om at ALLE samtaler er fortrolige. Hvis der er brug for der, har tryghedsværterne mulighed for at tage fat i andre instanser, men altid i dialog med dig og på dine præmisser.

OBS: I sager om grove lovovertrædelser og personfarlige handlinger, kan Tryghedsværterne blive nød til at involvere Fastavals bunker