Fastavals æresgæster

Hvert år inviteres en spændende eller kendt person/gruppe til Fastaval som æresgæst, for at fortælle om deres arbejde indenfor Fastaval-relaterede aktiviteter, som brætspil eller rollespil. Hver æresgæst er forskellig og har forskellige tilgange til rollespil, brætspil og spildesign.

Nogle gange er æresgæsten en kendt, indflydelsesrig kulturperson med mange års arbejde, inden for en etableret institution eller spil som Mark Rein Hagen eller Steve Jackson. Men lige så ofte Fastaval gør også en dyd ud af at finde mindre kendte æresgæster, med et nyt og unikt syn på spil og design, som kan forundre og inspirere kongressen deltagere.

På Fastaval vil vi gerne vil lære og suge til os af andres erfaringer og tilgange til spildesign. Men æresgæsten handler ikke kun om at få, men også om at give Fastavals traditioner og unikke miljø videre. Gennem årene har vi set hvordan flere æresgæster både bliver dybt inspireret af Fastaval-traditionen, men også vender tilbage årene efter for at bidrage kreativt til rolle- og brætspilskonkurrencerne. Vi er stolte af det kreative rum som Fastaval er blevet til gennem årene og vi glæder os altid til at invitere nye spændende mennesker på besøg i påsken.

Æresgæsten til Fastaval 2024

Rita Modl

På tysk national-TV præmierede for nyligt dokumentarfilmen “Spielerepublik Deutschland”, hvor et filmhold igennem tre år har fulgt en lille håndfuld brætspilsdesignere, bla. Uwe Rosenberg (Patchwork), Klaus Teuber (CATAN) og netop også vores Æresgæst: Rita Modl. Hun har adskillige succesfulde brætspil på markedet, bla. Men at Work og King of 12, , og endda endnu flere på vej.

Rita er også næstforperson for det tyske SAZ “Spiele-Autoren-Zunft” – der er en interesseorganisation, som varetager brætspildesigneres interesser, samt arbejder for at fremme vigtigheden og forståelsen af brætspil, som en integreret del af folkekulturen. Vigtigt arbejde!

Rita er, på mange måder, et voksende ikon inden for hendes felt, og vi er virkelig stolte af at kunne præsentere hende som Fastavals Æresgæst 2024!

På Fastaval vil du bla. kunne:

– Spille Ritas spil (læs mere her)
– Høre Ritas talk om, hvordan man går fra hobbydesigner, til udgivet designer (læs mere her)
– Høre Rita fortælle om SAZ organisationens arbejde.
– Få dit Game Rush spil bedømt af Rita.

Rita fortæller os, at hun glæder sig helt enormt meget til at besøge Fastaval, på hendes første visit i Danmark nogensinde. Så ta’ rigtig godt imod hende!

Lær meget mere om Rita her, i vores interview med hende: